Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 16

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis: Lietuvoje saugiai jaustis turi ir lenkai, Lietuvos piliečiai

Lietuvoje viešintis Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis, sveikindamas lietuvius su Lietuvos valstybės atkūrimo diena, linkėjo visiems jaustis saugiai, pabrėždamas, kad taip turėtų jaustis ir šalyje gyvenantys lenkų tautybės asmenys.
Vasario 16-osios iškilmės: vėliavų pakėlimas ir mišios Arkikatedroje
Bronislawas Komorowskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos valstybės atkūrimo šventės proga linkiu visiems Lietuvos piliečiams, kad šis dangus, kuris šiandien toks gražus, visada būtų mums visiems saugus. Kad visi po šiuo dangumi jaustųsi saugiai ir gerai. Visi, tai reiškia ir lenkai, laisvos Lietuvos piliečiai“, – ketvirtadienį S.Daukanto aikštėje, kur vyko trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija, sakė B.Komorowskis.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, tarp kurių, be šalies vadovės Dalios Grybauskaitės, dalyvavo ir prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Vyriausybės, Seimo nariai, B.Komorowskis sakė, kad 1918 metais nepriklausomybę atgavusias Lietuvą ir Lenkiją „skausmingai išskyrė kivirčas dėl sienų“.

„Šį kartą nepriklausomybę atgavome kartu, solidariai, o ne nusistatę vieni prieš kitus. Taip pat kartu solidariai sustiprinome atgautą nepriklausomybę įstodami į NATO ir Europos Sąjungą, – kalbėjo Lenkijos prezidentas. – Kartu solidariai kuriame savo ateitį ir saugumą regione. Šiandien didžiuodamasis stebiu dangų, kur Lietuvos ir Lenkijos saugumą užtikrina lenkų lakūnai. Tai mūsų solidarumo NATO gretose ženklas.“

Pažymėjęs, kad Lietuvos ir Lenkijos prezidentų lankymasis vieni pas kitus švenčiant Nepriklausomybės dieną – labai geras paprotys ir tradicija, B.Komorowskis padėkojo D.Grybauskaitei, praėjusių metų lapkričio 11 d., Lenkijos nepriklausomybės dieną, viešėjus Varšuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius