-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Lenkijos prezidentas nėra patenkintas Lietuvos KT išaiškinimu dėl pavardžių rašymo pasuose

Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis nėra patenkintas Lietuvos Konstitucinio Teismo išaiškinimu dėl pavardžių rašymo pasuose ir aptars šį Lietuvos lenkų mažumai reikšmingą klausimą su prezidente Dalia Grybauskaite.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę Konstitucinis Teismas priėmė Lietuvos lenkų mažumai reikšmingą nutarimą, kuriame konstatuota, jog „asmens vardo ir pavardės įrašas paso kitų įrašų skyriuje nelietuviškais rašmenimis neturėtų būti prilygintas įrašui apie asmens tapatybę valstybine kalba“. Šis nutarimas reiškia, kad Lietuvos lenkai nesulietuvintų pavardžių negali vartoti viešajame gyvenime.

Komentuodamas šį nutarimą pirmadienį L.Kačinskis sakė nesantis juo patenkintas, pranešė naujienų agentūra PAP. Pasak Lenkijos prezidento, Lietuvos laikysena lenkiškų vardų ir pavardžių rašymo klausimu yra menkos jos kaip nepriklausomos valstybės patirties rezultatas.
„Tai yra kažkas, ką galime pavadinti labai jaunu patriotiškumu“, – sakė L.Kačinskis.

Pasak Lenkijos prezidento patarėjo Mariuszo Handzliko, pavardžių rašymo ir kiti Lietuvos lenkų mažumą liečiantys klausimai bus aptariami trečiadienį kai D.Grybauskaitė atvyks į Lenkiją paminėti šios šalies Nepriklausomybės dienos. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius