Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 22

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis: nesprendžiamos Lietuvos lenkų problemos

„Mes manome, kad buvome draugiški 20 metų, bet nesulaukėme atsako“, – tai išskirtiniame interviu „Lietuvos rytui“ ketvirtadienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.
Lenkijos uždienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos politikai pastaruoju metu nuolat kartoja, kad Vilniaus santykiai su Varšuva ir toliau lieka geri, o daugiausia problemų esą kelia „paskirų politikų” ambicijos ar net sąmoningas aistrų kurstymas, rašo „Lietuvos rytas“.

Vieša paslaptis, kad atšalusių santykių „pagrindine problema“ Lietuvoje įvardijamas Lenkijos užsienio reikalų ministras.

„Lietuvoje iš tiesų yra daugiausia lenkų mokyklų iš visų užsienio šalių, kuriose yra lenkų bendruomenių. To nė nemanau ginčyti. Esame susirūpinę dėl krypties: ar tokia lenkų bendruomenės padėtis bus išlaikyta, ypač dėl mokyklų, ar ji gerės, ar vis dėlto sudaromos sąlygos padėčiai blogėti. Bet noriu pakartoti, jog mes tikėjomės, kad po dvidešimties metų Lietuva pradės spręsti bent vieną problemą iš mūsų keliamų“, – interviu teigia R.Sikorskis.

Tarp svarbiausių Lenkijos užsienio reikalų ministras įvardija nuosavybės atkūrimo, pavardžių rašymo, galimybės vietovardžius rašyti dviem kalbomis klausimus.

„Užuot tas problemas pradėjus spręsti, atsirado nauja. Ir net nepaisant to, ką manau aš asmeniškai, Lietuvos lenkų bendruomenė, dėkui Lietuvos demokratijai, yra vis labiau politiškai įtakinga. Ir ji protestuoja, surinko dešimtis tūkstančių parašų, kad įstatymo nepasirašytų prezidentė. Tačiau jie nebuvo išgirsti. Politiškai vertinant, mūsų nuomone, tai nėra gera kryptis“, – sakė R.Sikorskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius