Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 12

Lenkiškam maistui – užkardos

Nepavykus turgavietėse įvesti kasos aparatų Vyriausybė neketina nurimti. Dabar bus mėginama išardyti turgaus prekeivių ir maisto importuotojų partnerystės schemą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Bulvės turguje
Bulvės turguje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Turgus

Valdžia ketina uždrausti verslo liudijimus turintiems žmonėms iš užsienio atsivežtus maisto produktų, kuriuos galėtų parduoti turgaus prekeiviams. Turint verslo liudijimą maisto produktus bus galima pardavinėti tik galutiniam pirkėjui.

Dabar verslo liudijimus turintys asmenys dideliais kiekiais iš Lenkijos veža maisto produktus ir vėliau parduoda daugybei turgaus prekeivių.

Paprastai prekės perkamos ir parduodamos už grynuosius, o dokumentuose įrašomos mažesnės sumos. Kadangi kontroliuoti tarpininkų veiklą sunku, nuo valstybės nuslepiamas pridėtinės vertės mokestis (PVM).

Tikimasi, kad uždraudus tokią prekybą išvengti mokesčių mokėjimo bus sunkiau, nes tarpininkus pakeis įmonės. Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos atstovas Rimvydas Skorupskis pripažįsta, kad pradėjus mokėti mokesčius importinė mėsa, daržovės ir vaisiai turguje greičiausiai pabrangs.

„Mes labai laukiame naujosios tvarkos. Šiuo metu dirbantys pagal verslo liudijimus maistą iš Lenkijos veža ir mažais krovininiais automobiliais, ir vilkikais. Vadinamieji smulkieji verslininkai atsiveža šimtus tonų daržovių“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ kalbėjo Lietuvos daržovių augintojų asociacijos valdybos pirmininkas Algimantas Morkūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius