Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 11

Lenkų politikai pasipiktino dėl Šalčininkų rajone nukabintos Lenkijos vėliavos

Lenkų politikai pasipiktino policijos nurodymu nukabinti Lenkijos nacionalinę vėliavą, kurią minint pasaulinę lenkų dieną virš savo parduotuvės iškėlė Jašiūnų miestelio gyventojas.
Parduotuvės savininkas Jašiūnuose ant pastato iškėlė ir Lietuvos, ir Lenkijos vėliavas.
Parduotuvės savininkas Jašiūnuose ant pastato iškėlė ir Lietuvos, ir Lenkijos vėliavas. / 15min skaitytojo nuotr.

Lenkijos politikų reakcijas į šį įvykį, apie kurį paskelbė Lietuvoje lenkų kalba leidžiamas laikraštis „Kurier Wilenski“, antradienį aprašė dienraštis „Nasz Dziennik“.

Pasak jo, europarlamentaras Ryzsardas Czarneckis dėl to pasiūlė laikinai sustabdyti Lenkijos ir Lenkijos parlamentų asamblėjos darbą. Politiko teigimu, tai būtų gera pamoka Lietuvai.

Asamblėjos vicepirmininkas, partijos „Įstatymas ir teisingumas“ frakcijos narys Arturas Gorskis išreiškė nusistebėjimą, kad tai vyksta šalyje, kuri save priskiria Vakarų pasauliui.

„Lietuvių jautrumas lenkų klausimais pasiekia absurdo lygį ir jeigu jie neišnyks, jeigu lietuviai nenustos lenkų žeminti, tai niekada nebus gerų santykių tarp mūsų tautų“, – dienraščiui sakė lenkų parlamentaras.

Lenkijos Seimo ryšių su tautiečiais užsienyje komisijos narės Jolantos Szczypinskos teigimu, tai ne pirmas incidentas, kai lenkai „moka“ už lenkiškumo demonstravimą, todėl į tai turėtų reaguoti šalies Vyriausybė, o šis faktą turėtų apsvarstyti Seimas.

„Turime tokias situacijas paviešinti ir prieš jas ryžtingai protestuoti ir pasipriešinti lenkų diskriminavimui Lietuvoje. Lietuva yra viena iš šalių, kur dažniausiai pažeidžiamos tautinių mažumų teisės“, – tvirtino parlamentarė.

Pasak „Kurier Wilenski“, gegužės 2 dieną, minint pasaulinę lenkų dieną, Jašiūnuose virš savo parduotuvėlės Jaroslavas Pieško iškėlė Lenkijos nacionalinę vėliavą, tačiau policija pareikalavo ją nukabinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius