-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01

Lenkų rinkimų akcija: koalicija galėjo dirbti geriau, bet PVM lengvata viešbučiams džiugina

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia, kad darbu valdančiojoje koalicijoje nėra patenkintas 100 proc., tačiau priduria, kad ši Vyriausybė vis tiek kur kas darbštesnė nei buvusi Andriaus Kubiliaus. Vardindamas sėkmingiausius koalicijos darbus V.Tomaševskis ypač gyrė nuo 2015 m. iki 9 proc. sumažinamą PVM viešbučiams. Tiesa, jis pamiršo pridurti, kad kol kas prezidentė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisų nėra pasirašiusi.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalbėdamas apie PVM lengvatą viešbučiams V.Tomaševskis tvirtino, kad šis koalicijos sprendimas sukurs Lietuvoje gerovę visam penkiasdešimtmečiui.

„Tai yra labai svarbus sprendimas. Deja, darbo grupė Vyriausybėje koncentravosi tik į tuos sprendimus, kurie susiję su mokesčių surinkimu. Bet mes siūlome ir siūlysime, kad reikia priimti tokius mokestinius draudimus, kad turėtume valstybėje prioritetines vystymosi šakas. Turizmas yra ta sritis, kuria mes galime suformuoti ilgalaikę strategiją ir gauti daug įplaukų į biudžetą ne šešis metus, o  50–100 m. į priekį“,  – įsitikinęs V.Tomaševskis.

Pasak jo, negalima visų sprendimų skaičiuoti tik pagal surenkamus mokesčius į biudžetą. Esą mažinant PVM, bus sukurta daugiau darbo vietų, atvyks daugiau turistų.

„Jei sutvarkysime sistemą, tai turistai važiuos į Lietuvą nuolat. Tokios turtingos valstybės netoli – ir Vokietija, ir kitos. Čia yra milijonai potencialių turistų. Nekalbant apie tai, kad turime pritraukti turistus iš Lotynų Amerikos, iš kitų šalių“, – dėstė politikas.

V.Tomaševskis apgailestauja, kad dabartinė Vyriausybė ilgalaikių prioritetų išvis nenori turėti. Esą viskas skaičiuojama tik metams-dviems.

„Mokesčius mes tvarkome tik taip, kad šiemet, kitąmet surinktume biudžetą, o nežiūrime į priekį 50 metų“, – piktinosi jis.
V.Tomaševskis pripažino, kad šiuo metu jo vadovaujama partija nėra visiškai patenkinta valdančiųjų darbu. Kita vertus, ši valdžia, pasak V.Tomaševskio, dirba daug geriau nei ankstesnė.

„Mes nesame 100 proc. patenkinti, galėjome padaryti daugiau. Kartais pritrūko politinės valios, kartais susikalbėjimo, kaip ir su mokestine reforma, kur Politinėje Taryboje buvo priimti vieni sprendimai, o Seime pasukta kitaip, bet lyginant su A.Kubiliaus Vyriausybe, manau, darbų padaryta žymiai daugiau“, – sakė jis.

Primename, kad praėjusią savaitę Seimas nutarė lengvatinį 9 proc. PVM tarifą viešbučiams taikyti nuo 2015 m. Tuo pat metu, nors kol kas Seimas yra pasiūlymą atmetęs visai, anot A.Butkevičiaus, galėtų būti taikoma ir PVM lengvata šviežiai atšaldytai mėsai.

Šiuo metu PVM lengvatos dabar taikomos tik kompensuojamiems vaistams, keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.

Taip pat pratęstas PVM lengvatos taikymas šilumai ir vaistams.

Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius