-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 21

Lentelę nuo paminklo tremtiniams nuėmė Genocido ir rezistencijos tyrimo centras

Lentelę nuo paminklo tremtiniams sostinės Aukų gatvėje teigia nuėmęs Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC).
Temos: 1 Paminklas

Metalinės lentelės ant paminklo šią savaitę pasigedo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) ir kreipėsi į policiją. Anot jų, tai galėjo padaryti Maskvos užsakymu veikiantys istoriniai jų priešai.

Politiniai kaliniai šį įvykį siejo su sostinės savivaldybės sprendimu sausio 16–ąją neduoti leidimo profesinėms sąjungoms ir Socialistiniam liaudies frontui mitinguoti prie Seimo ir Vyriausybės.

Tačiau LGGRTC sako, kad sovietinių represijų aukoms atminti skirtas paminklas nebuvo išniekintas – savavališkai ir anonimiškai pernai pritvirtinta lentelė pašalinta centro generalinės direktorės Teresės Birutės Burauskaitės nurodymu.

„2010 metų lapkritį prie šio paminklo šono atsirado lentelė, kurios užrašas yra dezinformuojantis ir žeidžiantis nukentėjusiųjų nuo sovietinių represijų atminimą“, – teigiama centro pranešime.

Be to, anot LGGRTC, savavališkai pritvirtinant prie akmeninio paminklo fanerinę, skarda dengtą lentelę, kurioje nei pateikiamas tekstas, nei pavidalas nebuvo derintas su savivaldybės Miesto plėtros departamento Miestovaizdžio skyriumi, buvo pažeisti įstatymai, reglamentuojantys miesto viešojoje erdvėje įrengiamų informacinių užrašų tvarką.

„Apgailestaujame ir atsiprašome, jeigu šis LGGRT centro veiksmas, apie kurį netiksliai buvo informuota žiniasklaidoje, sukėlė visuomenėje neigiamų emocijų. Pašalinus minėtą lentelę, buvo grąžintas šio visiems mums brangaus ir reikšmingo paminklo autentiškas pavidalas“, – teigia centras. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius