-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 21

Lentvariškę įskaudino IKEA personalas – į vaikų kambarį neįleido neįgalaus berniuko

Lentvaryje gyvenančią Jeleną Ramaškienę papiktino baldų ir namų apyvokos daiktų parduotuvės IKEA darbuotojų elgesys. Anot moters, jie atsisakė į vaikų kambarį priimti jos cerebriniu paralyžiumi sergantį sūnų.
Parduotuvėje
Parduotuvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt pasakojo J.Ramaškienė, sekmadienį ji su 6 metų sergančiu sūnumi, 7 metų dukra ir vyru parduotuvėje ketino apžiūrėti baldus.

„Ten yra vaikų žaidimų kambarys, todėl ketinau jame pabūti kartu su vaikais. Kol duktė žais, mes su sūnumi tik pasėdėsime. Jis protaujantis, adekvatus vaikas, tik negali vaikščioti ir savarankiškai sėdėti“, – pasakojo pašnekovė.

Tačiau žaidimų kambario darbuotojos J.Ramaškienei paaiškino, kad tėvai į vaikų kambarį neįleidžiami. Ji bandė darbuotojas įkalbėti padaryti išimtį, nes vaikas savarankiškai tame kambaryje būti negalėjo.

Tuomet man pasakė, kad negali įleisti ne tik mano vaiko, bet ir manęs. Manęs, nes neįleidžia tėvų, o vaiko, nes neturi galimybių juo pasirūpinti.

„Tuomet man pasakė, kad negali įleisti ne tik mano vaiko, bet ir manęs. Manęs, nes neįleidžia tėvų, o vaiko, nes neturi galimybių juo pasirūpinti, – sakė pašnekovė. – Aš bandžiau paaiškinti, kad neatsikąsiu nei stalo, nei kėdės, tiesiog pabūsiu su savo vaiku pusę valandos. Suprantu, kad joms būtų sunku mano sūnų prižiūrėti, todėl to neprašiau.“

Vėliau, anot moters, atėjo parduotuvės vedėja ir dar kartą patikino, kad į vaikų kambarį ji įeiti negali: „Kai vyras paklausė, kas nustatė tokias taisyklės, ji mestelėjo, kad švedai. Kiekvienai taisyklei yra išimtis, tačiau mes išgirdome kategorišką „ne“. Aš suprasčiau, jeigu mano vaikas būtų neadekvatus – rėktų, triukšmautų, bet jis labai gražus berniukas, šneka, viską supranta.“

J.Ramaškienei ypač skaudu prisiminti, kad šiuos pokalbius išgirdęs sūnus pradėjo verkti.

„Suprantu, kad yra taisyklės, tačiau turėtų būti ir žmogiškumas. Buvo labai skaudu, pirmą kartą pasijutau diskriminuojama dėl to, kad mano vaikas yra su negalia“, – teigė pašnekovė.

Anot jos, po pokalbių su IKEA darbuotojais šeimos nuotaika buvo sugadinta, todėl jie nusprendė ten nieko nepirkti ir išvažiavo namo.

15min.lt bandė gauti IKEA atstovų komentarą, tačiau to padaryti nepavyko, į 15min.lt laiškus bendrovės atstovai neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius