Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 19

LEO LT darbus perims jos antrinė bendrovė „Lietuvos energija“

Elektros jungtį į Švediją statys „Lietuvos energija“ – taip vėlų ketvirtadienio vakarą Briuselyje žurnalistams pranešė premjeras Andrius Kubilius.
Elektra
Elektra / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Europos Vadovų Tarybos išvakarėse trečiadienį Briuselyje buvo pasirašytas Supratimo memorandumas tarp penkių valstybių ir Europos Komisijos dėl Baltijos energetikos jungčių plano, kuris leidžia realiai pradėti elektros tilto tarp Švedijos bei Lietuvos ir Latvijos statybos procesą. Paraiška dėl EK finansavimo šiam projektui turi būti pateikta iki liepos 15 dienos.

Anksčiau buvo planuota, kad šį projektą Lietuvoje įgyvendins LEO LT, tačiau naujoji Vyriausybė užtikrino, kad nei šis projektas, nei naujos atominės elektrinės statyba šiai prieštaringai vertinamai bendrovei nebus patikima.

Pinigų tiesiogiai neduos

A.Kubilius žiniasklaidai ketvirtadienį pranešė, kad statybų rangovas Lietuvoje bus „Lietuvos energija“  – antrinė LEO LT bendrovė. Tačiau, anot jo, pinigai tiesiogiai šiai įmonei nebus pervedami – paraišką dėl projekto rašys Centrinė projektų valdymo agentūra, o „Lietuvos energija“ atliks tik rangovo funkcijas.

Jau savaitės pradžioje energetikos ministras Arvydas Sekmokas tikino, kad paraiškos „Lietuvos energija" nerašys, nes valstybei nepriklauso visas šios bendrovės akcijų paketas.

Pasirašys tarpusavio memorandumą

A.Kubilius tikisi, kad Lietuva su Švedija bei Latvija spės pateikti paraišką ir gauti žadamą 175 mln. eurų finansavimą.

„Reikalingos paraiškos yra sudėtingas dokumentas, tai nėra tik pareiškimas „duokit mums 175 mln. eurų“, tai šiek tiek sudėtingiau. Dokumentai baigiami rengti ir tikiuosi, kad kitą savaitę tarp Lietuvos ir Švedijos įmonių bus pasirašytas tarpusavio supratimo memorandumas, galbūt prisidedant ir Latvijai, ir bus galima kreiptis dėl paramos“, – kalbėjo premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius