Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 18

Leo LT – įtartinos pagyros

Dar nelabai seniai prieštaringai vertintą Leo LT bendrovę po savo sparneliu ėmėsi globoti ūkio ministras Dainius Kreivys. Pradėtas Leo LT veiklos strategijos svarstymas dar bus tęsiamas ir kitą savaitę, tačiau D.Kreivys jau paskelbė, jog tą strategiją vertina teigiamai.
Dainius Kreivys
Ūkio ministras D.Kreivys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Valdybos pateikiama analizė yra gana išsami, bent jau iš to, ką matėme, – ditirambų  Leo LT pažėrė D.Kreivys, – Kalbama apie bendros Baltijos šalių energetikos rinkos sukūrimą, įsitraukimą į europinių elektros tinklų grandinę: tas klausimas su atominės statyba mums yra prioritetinis“.

Gąsdinimai išgaravo

Panašu, kad premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė abejones dėl Leo LT veiklos skaidrumo jau  nugramzdino užmarštin. Dar ne taip seniai, vos prieš mėnesį, premjeras A.Kubilius grasinosi pakeisti nacionalinės energetikos bendrovės Leo LT vadovybę, jei ji nepaklus didžiausios akcininkės prašymui nedidinti paslaugų kainų. Kaip žinome, Vyriausybė valdo 61,7 proc.,  „NDX energija“, kuriai priklauso Vakarų skirstomieji tinklai (VST), – 38,3 proc. akcijų.

„Akcininkai visada apsisprendžia dėl esminių strateginių klausimų bet kokiame versle“, –  LTV naujienų tarnybai gruodžio vidury, kalbėdamas apie neklusnią Leo LT vadovybę, sakė A.Kubilius.

Tuomet Leo LT buvo prašoma nedidinti „Lietuvos energijos“,  VST ir Rytų skirstomųjų tinklų (RST) elektros tarifų.

Iš kur tos pagyros?

Tačiau nuo sausio 1-osios tarifai padidėjo, elektros energija mums, vartotojams, pabrango. A.Kubiliaus grasinančių kalbų Leo LT adresu nebesigirdi, pasipylė tik D.Kreivio pagyros.

Tuo tarpu žiniasklaidoje  netyla užuominos, jog įtakingą valdančiosios  koalicijos šulą Arūną Valinską į politiką išstūmė viena oligarchų grupė.  Kas, jei ne A.Valinskas, vis pakiša A.Kubiliui savo petį, kai tik to prireikia? Tad, kaip mėgstama sakyti Lietuvoje, kas gali paneigti?... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius