-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 16

LEO LT likimo svarstymai tęsiasi

Ketvirtadienio vakarą Seimas svarstė tolesnį LEO LT likimą lemsiančius įstatymų pakeitimus, kuriuos priėmus valstybė galėtų padidinti sau priklausantį akcijų paketą iki dviejų trečdalių, taip pat akcininkų susitarimu ši bendrovė galėtų būti likviduota.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Priėmus siūlomus Civilinio kodekso, Atominės elektrinės įstatymo, Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių įstatymo bei Valstybės ir savivaldybių turto valdymo bei disponavimo įstatymo pataisas bus sukurta teisinė galimybė valstybei priklausančią LEO LT akcijų dalį padidinti iki dviejų trečdalių – arba iš naujo įvertinant įneštą turtą, arba papildomai investuojant. Taip pat abiejų akcininkų sutarimu būtų galima reorganizuoti, likviduoti ar išformuoti LEO LT bendrovę.

Tiesa, vieno iš šių įstatymų – Atominės elektrinės – parlamentarai šį posėdį nesvarstė, mat pernelyg vėlai gavo vieno iš komitetų išvadas. Tačiau dėl kitų virė ilgos ir karštos diskusijos.

Socialdemokratas Andrius Šedžius diskusijų metu teigė, kad priėmus šias įstatymų pataisas bus suteikta galimybė „NDX energijai“ bylinėtis tarptautinio arbitražo teisme. Jam pritarė ir partijos kolega Vytenis Andriukaitis – esą šios pataisos gali sukelti dramatiškų pasekmių, o pagrindinis klausimas dėl šios bendrovės išformavimo nekeliamas. „Čia yra kertinis klausimas su kuriuo turėjo ateiti Vyriausybė, o ji pateikė prieštaringą projektą, kuris turi dešimtis pataisų“, – piktinosi socdemas.

Nuo pat ryto prie Seimo piketavęs, o paskui ir Seimo posėdį salėje stebėjęs teisininko Kęstučio Čilinsko vadovaujamas Jungtinis Demokratinis Judėjimas reikalavo ne keisti LEO LT valdymą, o išvis naikinti šią bendrovę. Piketuotojų nuomone, akcijų paketų perskirstymas nieko gero neduos, nes pagrindinius sprendimus esą vis vien priims privatininkai „NDX energija“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius