Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 24

„Leo LT“ vadovu išrinktas G.Mažeika (atnaujinta 13.48 val.)

Nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“, ketinančios įgyvendinti milijardinės vertės energetikos projektus, vadovu paskirtas antrinės „Leo LT“ elektros skirstymo bendrovės Rytų skirstomųjų tinklų (RST) generalinis direktorius Gintautas Mažeika.
Gintautas Mažeika
Gintautas Mažeika / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Autobusas

41-erių G.Mažeika nuo pirmadienio „Leo LT“ valdybos pirmininko ir vyriausiojo vykdomojo pareigūno poste pakeis šią savaitę iš jo atsistatydinusį Rymantą Juozaitį. Pastarasis „Leo LT“ vadovavo nuo pat jos įkūrimo beveik prieš 5 mėnesius.

Finansininkas ir vadybininkas G.Mažeika RST vadovavo nuo šių metų liepos. Iki tol 8-erius metus jis dirbo draudimo versle – Ūkio banko investicinės grupės gyvybės draudimo įmonėje „Bonum Publicum“, vėliau vadovavo draudimo įmonei „PZU Lietuva“.

Pasak „Leo LT“ stebėtojų tarybos pirmininko Juliaus Niedvaro, Gintautas Mažeika daugiau nei septyniolika darbo metų vadovavo įvairioms įmonėms ir sukaupė didžiulę vadybos patirtį. Aukščiausiojo vadovo pareigų bei atsakomybės jis ėmėsi ir kuriant naujas įmones, ir iš esmės pertvarkydamas jau veikiančias bendroves. jis inicijavo ir įgyvendino reikšmingų pokyčių projektus, kurie jo vadovaujamoms įmonėms lėmė finansinę sėkmę ir įtvirtino jų pozicijas rinkoje, teigiama „Leo LT“ pranešime.

Nauja valdyba

„Leo LT“ stebėtojų tarybos posėdyje į naują 5 narių įmonės valdybą penktadienį išrinkti dabartinis „Leo LT“ valdybos narys ir finansų tarnybos vadovas Ramūnas Bičiulaitis, advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ advokatas Vilius Bernatonis, derybose dėl „Leo LT“ steigimo atstovavęs „NDX energijai“, taip pat RST Elektros tinklo direktoriaus Valdas Bancevičius ir iki šių metų liepos „Hanner“ generalinio direktoriaus pavaduotoju dirbęs Darius Montvila.

Naujoje valdyboje, be R.Juozaičio, nebedirbs buvęs premjero patarėjas Saulius Spėčius, Dalius Šulga ir Eglė Daunienė, o vienintelis senosios valdybos narys liko Ramūnas Bičiulaitis.

Ragina veikti aktyviau

Kiek anksčiau, per Nacionalinio investuotojo priežiūros komiteto posėdį premjeras Gediminas Kirkilas paragino „Leo LT“ aktyvinti veiklą ir spartinti energetinius projektus – Ignalinos atominės elektrinės statybą, elektros tiltus į Švediją ir Lenkiją.

Tačiau po komiteto posėdžio jis neatskleidė, kurie asmenys atstovaus kontrolinį akcijų paketą turinčos Vyriausybės, o kurie – „NDX energijos“ interesams. Tikėtina, kad valstybei atstovaus vienintelis V.Bancevičius, dirbęs dar valstybės valdytuose RST.

„Stebėtojų taryba sprendžia, kokius profesionalus samdyti, mes neskirstome į Vyriausybės ar „Maximos“ (atstovus - BNS), kaip jūs čia aiškinate. Ne čia klausimo esmė. Klausimo esmė – rimtus profesionalus pasamdyti“, – žurnalistams sakė G.Kirkilas.

Pagal įstatus „Leo LT“ valdyboje turi būti 5 nariai. Iki šiol trys jų atstovavo Vyriausybei ir du – „NDX energijai“.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. – VP dešimtuko valdoma bendrovė „NDX energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius