-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 03

LEO LT valdyme turi būti tinkamai atstovaujami valstybės interesai – premjeras

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina, jog po Konstitucinio Teismo sprendimo reikės tinkamai realizuoti valstybės atstovavimą nacionalinės energetikos bendrovėje LEO LT.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Premjeras LEO LT

„Konstitucinis Teismas aiškiai identifikuoja, kad LEO LT valdymo institucijose turi labai aiškiai matytis valstybės interesų atstovavimas. Vadinasi, visų pirma stebėtojų taryba ir galbūt valdyba turėtų būti atitinkamai reformuojamos“, – interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Anot jo, specialistų išvados, ką turėtų nuveikti Vyriausybė ir kokias įstatymų pataisas turėtų priimti Seimas, bus pateiktos per savaitę.

„Įstatymas nepakankamai aiškiai apibrėžia, kaip valstybei turint daugumą akcijų turėtų būti valdoma bendrovė LEO LT, kad iš tiesų pagrindiniai strateginiai tikslai būtų pasiekiami efektyviausiu būdu ir būtų ginami visuomenės interesai, iš kurių vienas svarbiausių yra pigiausia ir saugiausia galimybė apsirūpinti elektros energija“, – tvirtino premjeras.

Pirmadienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad nacionalinė energetikos bendrovė LEO LT, kuriai patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, buvo įsteigta pažeidžiant Konstituciją.

Steigti LEO LT leidęs įstatymas priimtas maždaug prieš metus, o įmonė įkurta pernai gegužę, į ją sujungus valstybės valdytas „Lietuvos energijos“ ir Rytų skirstomųjų tinklų akcijas bei „NDX energijos“ turėtas VST akcijas.

Vyriausybė valdo 62 proc., „NDX energija“ – 38 proc. LEO LT akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius