Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 10

Leonidas Donskis: panaikinti sustiprintą Lietuvos vežėjų patikrą padėjo ir vieninga ES pozicija

Sugriežtinta Lietuvos krovinių kontrolė Rusijos pasienyje atšaukta kitą dieną, kai Strasbūre diskutavę europarlamentarai bei Europos Sąjungos (ES) prekybos komisaras Karelas de Guchtas išreiškė vieningą palaikymą Europos Sąjungai (ES) pirmininkaujančiai Lietuvai dėl problemų Rusijos pasienyje.
Pagrindinį pranešimą oficialiame miesto posėdyje skaitė europarlamentaras profesorius Leonidas Donskis.
Pagrindinį pranešimą oficialiame miesto posėdyje skaitė europarlamentaras profesorius Leonidas Donskis. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pasiekti tokį Rusijos sprendimą padėjo ir solidari ES reakcija, BNS sakė Lietuvos atstovai Europos Parlamente (EP).

„Žvalgyba atlikta, ir jos rezultatas labai aiškus, Europos Sąjunga sureagavo solidariai. Man atrodo, didžiulė Lietuvos pergalė buvo ta, kad vakar vienu balsu kalbėjo parlamentas“, –  BNS sakė Liberalų (ALDE) frakcijos atstovas Leonidas Donskis.

Europos liaudies frakcijos atstovė Laima Andrikienė teigė, kad ES institucijos turėjo įtakos Rusijos sprendimui.

„Aš manau, kad prie šito rezultato prisidėjo visi – ir Europos Parlamentas taip pat, nes diskusija įvyko vakar vakare, joje dalyvavo ir prekybos komisaras olandas Karelas de Guchtas“, – BNS sakė viena iš diskusijos Europos Parlamente dėl Lietuvos vežėjų problemų iniciatorių, europarlamentarė Laima Andrikienė.

Anot socialisto Justo Paleckio, tokie draudimai, kokie buvo taikomi Lietuvos vežėjams, ir taip ilgai netrunka, o sutelkti ES veiksmai galėjo padėti. 

„Manau, kad nebūna taip, jog po parlamento diskusijų lyg burtininko lazdele mostelėjus pasitaisytų reikalai, čia tiesiog yra bendras dalykas, – sakė J.Paleckis. – Manau, kad čia susidėjo labai daug faktorių, sutelkti ES veiksmai – taip pat.“

Antradienį po Europos Parlamente surengtos diskusijos ES prekybos komisaras K.de Guchtas BNS sakė, kad Lietuvos diskriminacijos klausimas bus keliamas artimiausiame Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) Prekybos prekėmis tarybos posėdyje spalio 18 dieną.

Sugriežtinta Lietuvos krovinių kontrolė Rusijos pasienyje, pradėta rugsėjo 11 dieną, atšaukiama nuo spalio 10 dienos, trečiadienį pranešė Rusijos muitinės tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius