Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13

Leonpolio dvaro neprižiūrinčiai bendrovei paskirta 40 tūkst. litų bauda

Leonpolio dvarą valdančiai ir tinkamai jo neprižiūrinčiai bendrovei Kultūros paveldo departamentas (KPD) skyrė 40 tūkst. litų bauda, ketvirtadienį pranešė KPD.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Ukmergės rajone esančio dvaro valdytojai, uždarajai akcinei bendrovei „Timber Pack“, reikalavimai tinkamai prižiūrėti kultūros paveldo vertybę teikti nuo 2011 metų.

Kaip skelbia KPD, bendrovė turėjo saugoti pastatą nuo niokojimo ir tinkamai jį užsandarinti bei atlyginti žalą, kuri atsirado atliekant tvarkybos darbus. Tačiau bendrovė priemonių nesiėmė ir pastato būklė nuolat blogėjo.

„Kultūros paveldo departamentas netoleruoja tokio kultūros paveldo vertybės valdytojo elgesio. Sistemingo, ir, sakyčiau, piktybiško įstatymų laužymo netoleruosime ir ateityje. Juk kalbame apie kultūros paveldo vertybę – Lietuvos valstybei ir jos visuomenei svarbų objektą. Šitoks būtinų priemonių nesiėmimas yra ne tik įstatymo laužymas, bet ir didžiulė nepagarba Lietuvos istorijai“ – pranešime cituojama KPD direktorė Diana Varnaitė.

Leonpolio dvaro sodyba įsikūrusi Šventosios upės dešiniajame krante. Rūmai pastatyti XVII amžiuje, tačiau iš šio laikotarpio išlikę tik rūsiai, o antžeminė dalis buvo daug kartų perstatyta. Šiuo metu matomi vienaukščiai dvaro rūmai susiformavo klasicizmo laikotarpiu, XIX amžiaus viduryje. Pastato paskirtis, kaip ir šeimininkai, keitėsi daugybę kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius