-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

LGBTQ+ bendruomenė Vilniuje kviečia į solidarumo eitynes

LGBTQ+ bendruomenės nariai kviečia prisijungti prie kitokių Pride eitynių – renginio organizatoriai pranešime pabrėžia, kad dabar „labiau nei bet kada yra svarbu eiti į gatves ir protestuoti prieš neteisybę vietiniame ir globaliame kontekstuose“.
„Baltic Pride“ 2019
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Organizatorių teigimu, „prieš rinkimus populiarumą bandančios išsaugoti politinės jėgos Lietuvoje ir visame pasaulyje bando paversti LGBTQ+ ir kitas pažeidžiamas bendruomenes savo taikiniu. Dėl to turime parodyti tarpusavio solidarumą ir reikalauti, kad mūsų teisės pagaliau būtų pripažintos.“

Liepos 11 dieną (šeštadienį) nuo vidurdienio eitynių dalyviai rinksis prie Katedros, nuo kur 13 val. jie pajudės link Seimo. Prie Seimo vyks protestas, bus kviečiami pasisakyti bendruomenės nariai.

Šiemet rengiamos LGBTQ+ solidarumo eitynės yra visų pirma protestas, tačiau išsaugomas ir nuo Pride neatskiriamas šventės elementas, skatinantis švęsti LGBTQ+ bendruomenės solidarumą. „Visuomenėje, kuri nenori, kad egzistuotume, ar bent nebūtume matomi, būti queer ir tuo didžiuotis yra protestas. Mes taip pat tikime, kad matomumas – rodant, kad Lietuvoje egzistuoja LGBTQ+ bendruomenė, ir nesame tik abstraktus konceptas – yra svarbus žingsnis kovojant su visuomenės priešišku nusistatymu,“ – komentuoja eitynių organizatoriai, ir su ironišku šūkiu „Demonstruokimės“ kviečia prie eitynių prisijungti LGBTQ+ bendruomenės narius, juos palaikančius žmones bei organizacijas.

„Mes – lesbietės, gėjai, biseksualūs, trans, queer, intersex, aseksualūs žmonės ir kiti – protestuojame ne tik tam, kad pagerintume savo asmeninę situaciją. Solidarumas mūsų bendruomenėse bei solidarumas už jų ribų yra ne mažiau svarbus. Tol, kol labiausiai šios sistemos marginalizuoti žmonės kenčia, negalime sakyti, kad pasiekėme kažkokį progresą. Turime protestuoti dėl geresnės ateities ir geresnio gyvenimo visiems“, – teigia renginio organizatoriai.

Renginiu norima atkreipti dėmesį į tai, jog pastaraisiais metais, nors LGBTQ+ asmenys tapo labiau matomi, jų teisinė situacija Lietuvoje nedaug pasikeitė – LGBTQ+ asmenų teisės kasdien pažeidžiamos, bendruomenės nariai demonizuojami politikų, jų rūpesčiai menkinami ir tildomi. Translyčiai asmenys vis dar laukia medicininės ir administracinės sistemos, kuri leistų be didesnių kliūčių teisėtai keisti lytį, ir patiria diskriminaciją ir transfobiją daugumoje kasdienio gyvenimo sferų, tarp jų – sveikatos priežiūros srityje ir darbe. LGBTQ+ žmonės vis dar laikomi vaikams pavojinga „propaganda“. Tos pačios lyties poros ir jų vaikai vis dar nepripažįstami valstybės.

Renginio organizatoriai kviečia visas ir visus solidarizuotis su LGBTQ+ žmonėmis Lietuvoje ir kartu demonstruotis, žygiuoti ir protestuoti liepos 11 dieną.

Renginį organizatoriai „Vilnius Pride 2020“ yra pilietinės visuomenės iniciatyva, organizuojama grupės LGBTQ+ bendruomenei priklausančių žmonių. Mes neatstovaujame jokiai organizacijai ar politinei partijai, ir nesiekiame atstovauti visai LGBTQ+ bendruomenei; tiesiog kviečiame žmones eitynėse reprezentuoti save ir savo bendruomenes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius