-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 23

Liaudies partijos taryba išspyrė iš partijos savo pirmininką Andrių Šedžių

Lietuvos liaudies partijos pirmininkas Andrius Šedžius per partijos tarybos posėdį buvo pašalintas iš partijos. Tik vėliau tarybos nariai susizgribo, kad tokie veiksmai peržengia tarybos kompetenciją. Todėl šis klausimas perleistas spręsti suvažiavime. A.Šedžius norėtų jį sušaukti savaite anksčiau nei taryba – balandžio 11 dieną.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Jei A.Šedžius iš tiesų būtų nušalintas nuo partijos pirmininko pareigų, jo vieton bent laikinai turėtų stoti partijos senbuvis ir Kazimieros Prunskienės bendražygis Rimantas Kumpis. Jis šiuo metu vadovauja Visagino profesinių sąjungų susivienijimui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Kumpis, Visagino atomininkų forumo pirmininkas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Kumpis, Visagino atomininkų forumo pirmininkas

R.Kumpis teigia, kad aršiame partijos tarybos posėdyje jis nedalyvavo ir tvirtina, kad taryba, greičiausiai, viršijo savo kompetenciją.

Tokių „pirmininkų“ ten pilna lyg karatistų – kas antras.

„Vargu ar taryba gali nušalinti partijos suvažiavime išrinktą pirmininką. Tokie veiksmai nepamatuoti ir neapgalvoti. Juk taip sunku suburti partiją, o išlaikyti reikia kone 30 tūkst. eurų per metus“, – kalbėjo pašnekovas.

Politikas mano, kad šiuo atveju dėl konflikto galėjo būti kaltas ne A.Šedžius: „Jis gal tik ūmiai sureagavo, tačiau karštakošių taryboje užtenka ir be jo. Bijau, kad tai bus tik nemokamas cirkas. Prisivirėm košės – dabar srėbsim. Taip sunkiai kūrėm ir telkėm ir vėl kryžkelėje.“

Senbuvio teigimu, šį kartą susiriejo ne „prunskininkai“ ir jaunoji partijos dalis, bet didžiausi partijos karštakošiai: „Tokių „pirmininkų“ ten kas antras. Aš nedegu noru vadovaut partijai.“

R.Kumpis teigia, kad į susidariusią situaciją žiūri kaip į tarpinę stotelę. Mano, kad dar visiems pavyks nurimti ir konfliktą išspręsti taikiai.

Jo žiniomis, A.Šedžius nori partijos suvažiavimą šaukti jau balandžio 11 dieną. Taryba pasidarė ne tokia nuožmi ir norėtų rinktis savaite vėliau – nori tinkamai pasiruošti.

Su A.Šedžiumi 15min.lt pirmadienį nepavyko susisiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius