Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06

Liberalai palaikys interpeliaciją J.Olekui, jei šis ir toliau neprisiims atsakomybės

Opozicinis Liberalų sąjūdis palaikys interpeliaciją krašto apsaugos ministrui socialdemokratui Juozui Olekui, jeigu šis ir toliau neprisiims atsakomybės dėl „auksinių šaukštų“ pirkimo, sako liberalų seniūnas Seime Eugenijus Gentvilas.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Norime išgirsti ministro sprendimą nelaukiant interpeliacijos. Atsistatydinimas – viena iš atsakomybės prisiėmimo formų, galimi gal ir kiti variantai, bet kol kas negirdėjome.

Bet jeigu šitaip judės reikalas su ministro požiūriu ar tuo labiau su visos Vyriausybės požiūriu, nes matyti, kad dangsto, ir premjeras jokio nerodo principingumo, ir visa Socialdemokratų partija, žinoma, kodėl gi nepalaikius tokios interpeliacijos“, – antradienį BNS sakė E.Gentvilas po frakcijos narių susitikimo su krašto apsaugos ministru.

Anot E.Gentvilo, kol kas atsakomybės reikalaujama tik iš verslininkų, pardavusių brangių virtuvės įrankių.

„Visame tame epizode matyti, kad norima apkaltinti „Nota bene“, kurios tikrai negalėčiau pagirti, bet jie pasinaudojo valdininkijos, kariuomenės viešųjų pirkimų komisijos sudarytomis galimybėmis. Jeigu reikalaujama tame epizode atsakomybės iš „Nota bene“, tai kur yra kitos pusės atsakomybė? Iš ministro taip ir neišlaužėme nieko konkretaus, išskyrus vieną laikiną nuobaudą gavusį pareigūną“, – teigė liberalas.

Didžiausia opozicinė Seimo frakcija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) praėjusią savaitę pranešė rengianti interpeliaciją J.Olekui dėl kariuomenei per brangiai pirktų virtuvės reikmenų.

Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, įvairių virtuvės įrankių iš bendrovės „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkoje. Pasak jos pranešimo, 2014-aisiais vykdydama 173,8 tūkst. eurų pirkimus kariuomenė pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus, duonriekį peilį – už 142 eurus, kurio kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis – už 70 eurų, galąstuvas – už 103 eurus, peilis mėsai kapoti – už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai – už 243 eurus ir 258 eurus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ministras turi prisiimti atsakomybę dėl kariuomenės bei valstybės kompromitavimo ir trauktis iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius