Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 18 /14:55

Liberalai per prezidento rinkimus rems Dalią Grybauskaitę

Opozicinis Liberalų sąjūdis prezidento rinkimuose rems dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, jei ji kandidatuos.
Dalia Grybauskaitė ir Eligijus Masiulis
Dalia Grybauskaitė ir Eligijus Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tokį sprendimą šeštadienį priėmė Vilniuje posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio taryba. D.Grybauskaitė kol kas nėra paskelbusi, ar kandidatuos antrai kadencijai.

„Esame tikri, kad prezidentė D.Grybauskaitė liks tvirta atsvara populistinėms politinėms jėgoms, kurios šiandien visais įmanomais būdais bando klibinti Lietuvos valstybės pamatus ir mūsų piliečių tikėjimą valstybe. Liberalai nori matyti Lietuvą toliau augančią, kuriančią, konkurencingą ir turinčią tvirtas pozicijas tarptautinėje erdvėje“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Pagrindiniai motyvai keli – pirma, mes D.Grybauskaitę matome kaip realią atsvarą besiformuojančiai populistinei politikai

Kaip informuoja partija, Liberalų sąjūdis teigiamai vertina D.Grybauskaitės darbus „siekiant užtikrinti konkurenciją energetikos ir sveikatos apsaugos srityse, kovą su korupcija bei aktyvų dalyvavimą vidaus politikoje prižiūrint Vyriausybės veiklą“.

„Pagrindiniai motyvai keli – pirma, mes D.Grybauskaitę matome kaip realią atsvarą besiformuojančiai populistinei politikai, mes D.Grybauskaitę matome kaip politikę, kuri rūpinosi ir rūpinasi valstybės finansiniu stabilumu, pasako tiesiai, kada bandoma žaisti žmonių jausmais ir valstybės finansų sistema. Ir D.Grybauskaitė, matyt, yra ta kandidatė, kuri turi realias galimybes tęsti valstybės reformas, aktyviai dalyvauti valstybės vidaus politikoje“, – vėliau vykusiame brifinge E.Masiulis nurodė partijos motyvus remti D.Grybauskaitės kandidatūrą.

Pasak E.Masiulio, D.Grybauskaitės išrinkimas „užtikrintų tolesnį valstybės stabilų funkcionavimą“. Klausiamas, kodėl liberalai nekelia kandidato siekiant padidinti savo žinomumą, populiarumą, E.Masiulis sakė, kad toks sprendimas priimtas vadovaujantis „ne egoistiškais motyvais“.

„Jei galvotume taip paprastai, kad norime vieną kitą procentą reitingų užsidirbt, mes būtume kėlę savo kandidatą, bet šiandien klausimas yra, kas stovės už valstybės vairo. Įvertinę realią situaciją, kad mūsų partijos iškelti kandidatai neturi realių galimybių laimėti rinkimus, mes labai nuoširdžiai remsime tą kandidatą, kuris šiandien yra valstybės modernumo, atvirumo, pažangumo, pagaliau, europietiškumo garantas“, – sakė E.Masiulis.

Liberalai tai pat nurodė savo kandidato nekeliantys, nes partijos pirmininkas E.Masiulis dar negali dalyvauti dėl nustatyto amžiaus cenzo. 

Pranešime spaudai liberalai tai pat nurodė savo kandidato nekeliantys, nes partijos pirmininkas E.Masiulis dar negali dalyvauti dėl nustatyto amžiaus cenzo. Reikalaujami 40 metų jam sueina spalio mėnesį.

„Tikime, kad D.Grybauskaitė dalyvaus būsimuose prezidento rinkimuose ir toliau gins mums, liberalams, artimas vertybes – palaikys kuo mažesnį valdžios kišimąsi į verslą ir privatų žmonių gyvenimą, rems kiekvieno mūsų piliečio ryžtą susikurti gerovę sau ir savo šeimai“, – sako G.Steponavičius.

2009 metų pavasarį vykusiuose prezidento rinkimuose Liberalų sąjūdis taip pat rėmė D.Grybauskaitės kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius