Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Liberalai prašo ištirti, ar Birštone nebuvo proteguojamas premjero dukros verslas

Birštono liberalų sąjūdžio lyderis Remigijus Zolubas kreipėsi į miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierę Janiną Blekaitienę, kad būtų ištirta pasirodžiusi informacija apie Ministro Pirmininko dukters Indrės Vaitasės verslo galimą protegavimą.
„Banginuko vaišės“
„Banginuko vaišės“ / Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

„Paprašiau savivaldybės kontrolierės paaiškinti visuomenei, ar buvo tinkamai atstovaujamas viešasis interesas, ir ištirti, kodėl savivaldybės patalpos buvo išnuomotos būtent įmonei „Freiluva“, kaip buvo nustatytas nuomos mokestis, ar jis pagrįstas, kodėl patalpos išnuomotos būtent 50 metų terminui. Ar sudarant sutartį tinkamai buvo atstovaujama savivaldybės ir Birštono miestiečių interesams? Ar buvo pasitelkti nepriklausomi ekspertai, kurie įvertino ir pasiūlė koks nuomos tarifas ir kokiam laiko tarpui būtų tikslingiausia išnuomoti patalpas?“, – pranešime spaudai cituojamas Birštono liberalų pirmininkas.

„Kauno diena“ paskelbė, kad socialdemokratų valdoma Birštono miesto savivaldybė 2012 m. lengvatinėmis sąlygomis išnuomojo patrauklioje kurorto vietoje esančias patalpas 50 metų terminui bendrovei „Freiluva“, kuri dalį patalpų iš karto pernuomavo I.Vaitasės įmonei „Banginuko vaišės“, kuri išsinuomotose patalpose atidarė nedidelę užkandinę. Savivaldybės nustatytas mėnesinis nuomos mokestis 1,1 Lt arba trečdalis euro už kvadratinį metrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius