Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 05

Liberalai – prieš savo merą: Klaipėdos vadovą V.Grubliauską iš posto stumia S.Gentvilas

„Miestas negali stovėti vietoje“, – sako liberalų kandidatu į Klaipėdos merus patvirtintas Simonas Gentvilas, kartu su komanda penktadienio popietę žiniasklaidą sukvietęs į pristatymą ir pranešęs, jog liberalai miestui, kurį valdo jau ne vienerius metus, žada proveržį. Pats S.Gentvilas sako esąs dėkingas dvi kadencijas Klaipėdai vadovaujančiam Vytautui Grubliauskui, tačiau įsitikinęs, jog tai pakankamas laiko tarpas ir permainoms atėjo laikas, o jis, kaip politiko mokinys, jaučiasi jau pranokęs patį savo mokytoją.
Vilius Šapoka ir Eugenijus Gentvilas
Simonas Gentvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Likus 21 savaitei iki tiesioginių merų ir savivaldybių tarybų rinkimų Klaipėdos liberalai paskelbė rinkiminį šūkį „Kartu į proveržį“ ir išskyrė 21 sritį, kurioje žada minėtą proveržį.

Klaipėda turėtų tapti besišypsančių šeimų, taip pat menų miestu, kuriame veiktų „Baltijos oksfordas“ – stiprus aukštasis mokslas, būtų išugdomi ateičiai pasiruošę moksleiviai. Čia gyventų aktyvūs ir sveiki miestiečiai, švartuotųsi dar daugiau kruizinių laivų, o turistų skaičius pasiektų milijoną. Politikai žada „liekną biurokratiją“ ir prabudusį senamiestį, kuris vis merdėja. Iššūkių liberalai surikiavę 21, mat miestiečiai nusipelnė gyventi kaip XXI amžiuje.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos liberalai pradeda rinkiminę kampaniją
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos liberalai pradeda rinkiminę kampaniją

Paklaustas, kodėl minėtų iššūkių liberalams nepavyko įgyvendinti iki šiol, S.Gentvilas, kandidatas į merus, tikina, jog liberalai įgyvendino apie 90 proc. miestiečiams duotų pažadų.

„Ką iškėlėme – įgyvendinome. Kartais per daug racionaliai skaičiuojame ir per mažai stengiamės būti populiarūs. Ši vizija – proveržis ekonomikoje, proveržis šeimoms, kurios gyventų patogiame mieste, bendravimui su bendruomenėmis, duos postūmį šitam miestui“, – sako S.Gentvilas, tikindamas, jog ir dabar Klaipėda pelno daug laurų, mat yra pirmaujanti įvairiose srityse ir yra patogus miestas gyventi.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos liberalai pradeda rinkiminę kampaniją
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos liberalai pradeda rinkiminę kampaniją

S.Gentvilas sako neturintis priekaištų ir dabartiniam Klaipėdos merui, taip pat liberalui Vytautui Grubliauskui, kuris Klaipėdą valdo antrą kadenciją, tačiau laiko darbams būta į valias ir atėjo laikas proveržiui.

VIDEO: Simonas Gentvilas: laikas permainoms

Pats V.Grubliauskas, panašu, buvo gerokai nustebęs dėl tokio partijos kolegų posūkio. Dar išvakarėse, prieš patvirtinant kandidatą į merus, jis kolegoms išsiuntė laišką, kuriame surikiavo nuveiktus darbus, neslėpė klydęs ir mokęsis, tačiau kvietė rimtai apsvarstyti savo pasirinkimą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas

Ar kandidatuos į merus trečiai kadencijai, V.Grubliauskas kol kas neatskleidė, tikindamas, jog nėra nusprendęs, su kuo ir kaip eis ir ar išvis ketina tai daryti. Tiesa, neseniai uostamiesčio radijo stotyje „Laluna“ viešėjęs politikas tikino ketinantis likti politikoje.

S.Gentvilas tikina, jog politikoje nėra paveldimų vietų, reikia kalbėti apie ateitį, o iššūkiams sako esąs pasirengęs ir jaučiasi pranokęs patį savo mokytoją V.Grubliauską.

VIDEO: Kandidatas į merus Simonas Gentvilas: mokytoją reikia pranokti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius