-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

Liberalai siūlo svarstyti I.Šimonytės kandidatūrą į eurokomisaro postą

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį išplatintame pranešime rašo, kad skatina premjerą atsižvelgti į Ingridos Šimonytės kandidatūrą į eurokomisarus. Tokį sprendimą liberalai grindžia tuo, kad kandidatė į Europos Komisijos (EK) pirmininkus Ursula von der Leyen, jei bus patvirtinta EK Prezidente, norėtų, kad šalys nominuotų ne vieną, o du kandidatus – moterį ir vyrą.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Esame vienintelė šalis visoje Europoje, neturinti nė vienos moters ministrės Vyriausybės kabinetuose. Yra šansas, kad galime tapti šalimi, neišlaikančia lyčių balanso – tai būtų tarptautinė gėda ir skandalas. Taip pat ne visos anksčiau ministrėmis dirbusios moterys turi pakankamai patirties, kad jų kandidatūros būtų teikiamos. Siūlome Ministrui Pirmininkui atsakingai rinktis kandidates ir skatiname pasirinkti buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės kandidatūrą“, – kritiškai buvusių ministrių sąrašą vertina Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas.

Visai neseniai premjeras Saulius Skvernelis išsakė norą konstruktyviau dirbti su opozicija. Liberalų nuomone, tai būtų puiki proga įrodyti, kad kalbos apie konstruktyvesnį bendravimą su opozicija nėra tuščios.

„S.Skvernelio Vyriausybė nepasižymi palankumu moterims. I.Šimonytės kandidatūra galėtų tapti puikia alternatyva kandidatui vyrui. Tai gera proga premjerui patvirtinti savo pasisakymus apie konstruktyvesnį bendradarbiavimą su opozicija“, – akcentuoja opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius