Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 07

Liberalai skundžia finansų ministrą Rimantą Šadžių etikos sargams, pastarasis visus kaltinimus neigia

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija etikos sargų prašo įvertinti, ar finansų ministras Rimantas Šadžius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei galbūt supainiojo viešuosius ir privačius interesus, atleidžiant Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijos viršininką Evaldą Vaineikį. R.Šadžius teigia nedaręs jokios įtakos VMI veiksmams ir tokią informaciją vadina melaginga.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Liberalai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) prašo įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad R.Šadžius galbūt bandė daryti įtakos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareigūnams, kad šie neatleistų Socialdemokratų partijos nario E.Vaineikio, pripažinto kaltu dėl kyšininkavimo, rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime.

„Atsižvelgiant į VMI pavaldumą Finansų ministerijai bei į tai, kad R.Šadžius taip pat priklauso Lietuvos socialdemokratų partijai, kyla pagrįstų abejonių, ar ministras, kaip nurodoma, skambindamas VMI pareigūnams ir domėdamasis E. Vaineikio palikimo pareigose galimybėmis, nedarė spaudimo ir nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi“, - teigiama pranešime.

Savo ruožtu R.Šadžius penktadienį išplatino pranešimą, kuriame žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją pavadino „melagingais“ teiginiais.

„Tai visiškas melas. Man priekaištaujama dėl to, ko paprasčiausiai nebuvo. Noriu aiškiai pasakyti, kad nei skambinau, nei kitaip mėginau daryti įtaką VMI veiksmams, nes esu tvirtai įsitikinęs, kad tokio pobūdžio sprendimai visuomet turi būti priimami griežtai vadovaujantis teisės normomis“, - pranešime sakė R.Šadžius.

Kaltu dėl kyšio davimo pripažintas E.Vaineikis antradienį atleistas iš Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pareigų.

Kelmės apylinkės teismas E.Vaineikį pripažino kaltu dėl bandymo papirkti ir piktnaudžiavimo, o Panevėžio apygardos teismas iš dalies patenkino E.Vaineikio apeliaciją ir panaikino kaltinimus piktnaudžiavimu, bet pripažino jį kaltu dėl bandymo papirkti prokurorą.

E.Vaineikis buvo sulaikytas 2011 metų lapkritį. Prokurorai tvirtino, kad jis bandė papirkti vienos bendrovės bylą tiriantį prokurorą Ernestą Armalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius