Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 04

Liberalas siūlo pavėlinti apsisprendimą emigrantams dėl pilietybės

Artėjant laikui, kuomet nuo gimimo kitos šalies pilietybę įgijusiems lietuvių emigrantams teks apsispręsti, kurią pilietybę rinktis, siūloma vėlinti tokį pasirinkimą per vieną kartą.
Emigracija
Emigracija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Emigrantai

Pagal dabar galiojančias pilietybės įstatymo nuostatas apsispręsti dėl to, kurią – užsienio ar Lietuvos – pilietybę pasirinkti, privalo 21-erių sulaukę asmenys, kurie abi pilietybes įgijo gimdami.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, Liberalų sąjūdžio atstovas Arminas Lydeka siūlo keisti Pilietybės įstatymą numatant platesnes galimybes išsaugoti dvigubą pilietybę. Jo registruotose pataisose nurodoma, kad pasirinkti vieną iš dviejų pilietybių turėtų ne pirmoji, bet antroji ir vėlesnė emigracijoje gimusi karta, t.y. užsienyje gimusiųjų vaikai ir vaikaičiai.

A.Lydeka tai motyvuoja tuo, kad užsienyje gyvenantiems lietuviams dėl dabar galiojančių įstatymo nuostatų kyla „vidinių šeiminių“ problemų, daugiausia jų esą yra Airijoje, Didžiojoje Britanijoje bei JAV gyvenančiose lietuvių šeimose.

Iš viso išimtys dėl dvigubos pilietybės šiuo metu numatomos devyniais atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius