Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 09 /17:36

Liberalas V.Martikonis su pora kolegų steigia atskirą grupę sostinės taryboje

Liberalų sąjūdžio atstovas Vilniaus taryboje Vidmantas Martikonis su dar dviem kolegomis steigia atskirą iniciatyvinę grupę sostinės taryboje bei neatmeta galimybės ateityje apskritai palikti tarybos Liberalų frakciją.
Vidmantas Martikonis
Vidmantas Martikonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po pirmadienį vykusio pokalbio su Vilniaus meru liberalų lyderiu Remigijumi Šimašiumi V.Martikonis BNS patvirtino, kad kartu su juo ketina pasukti ir liberalai Šarūnas Skučas bei Mindaugas Mačernis, kalbamasi su dar keliais frakcijos nariais.

„Mes steigiame trise grupę miesto taryboje, bet neišeidami iš frakcijos. Kadangi viena grupė, „Miestas už LGBT lygybę“ jau veikia, ji susideda iš penkių asmenų, ir iš socdemų, ir iš konservatorių, mes kol kas turime tik liberalus. Mūsų tikslas bus nežiūrėti, kas siūlo, kaip, o ką siūlo. Nes ir dabar frakcijos viduje, jeigu siūlo ne tas žmogus, kuris turi savo frakcijoje daugumos palaikymą, klausimas „nebepraeina“, – BNS sakė V.Martikonis.

Jis patvirtino nesąs patenkintas ir tuo, kad frakcija neretai atmeta ir jo paties siūlymus. Politikas pabrėžia, kad grupė palaikys, narių nuomone, racionalius ir naudingus pasiūlymus nepriklausomai nuo to, ar juos teiks valdantieji, ar opozicija. V.Martikonis taip pat patikino, kad artimiausiu metu su kolegomis frakcijos palikti neketina.

„Bet jei bus kažkoks antagonizmas, tai ... man frakcija – ne mama, ne tėvas“, – sakė jis.

Liberalas teigė R.Šimašių informavęs apie sprendimą, taip pat suderinęs pozicijas dėl sprendimų per tarybos posėdį trečiadienį. Jis sakė palaikantis liberalų koaliciją su Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) po to, kai liberalų ir konservatorių keliai Vilniuje išsiskyrė.

„Žmogiškai suprantu merą ir partijos vadovą, kad jam įdomu mūsų pozicija iš pirmų lūpų (...), bet pasitikrinome pozicijas dėl balsavimo dėl LLRA vicemero – mes palaikysime Lenkų rikimų akcijos vicemerą“, – apie trečiadienį laukiantį balsavimą taryboje užsiminė jis.

V.Martikonis negailėjo ir kritikos R.Šimašiui, kad šis nepakankamai rūpinasi partija, nes yra pernelyg užsiėmęs miesto ūkiniais reikalais. Jis neatmetė, jog jau būsimuose savivaldos rinkimuose galėtų dalyvauti su kita politine jėga, pavyzdžiui, jei politinę ambiciją kurti naują partiją parodytų europarlamentaras, buvęs trumpalaikis Liberalų sąjūdžio vadovas Antanas Guoga.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Guoga
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Guoga

Pasak politiko, pareikšti įtarimai partijai savaime nėra priežastis R.Šimašiui atsistatydinti ar bent jau nebekandidatuoti pavasarį laukiančiuose partijos pirmininko rinkimuose.

„Bet dėl to, kad jis labai užimtas žmogus ir partijai mažai dėmesio skiria, nes privalo daugiau Vilniaus miestui skirti – čia, manau, argumentas rimtesnis būtų“, – pabrėžė jis.

„Dar labai toli, bet per prievartą mielas nebūsi. Liberalas iš manęs neišeina, o kaip ten bus – laikas parodys (...). Tikrai neplanuojame, bet kodėl gi ne, jei kartais tokį dalyką A.Guoga darytų. Jis yra liberalios pakraipos, darbštus žmogus, o kaip bus, laikas parodys. Gal tame pačiame liberalų sąraše bus A.Guoga, tad jo kaip atskiro vieneto dar nereikėtų vertinti. Bet šiaip jis man priimtinas. Partijos vadovybei, ko gero, jis nedaug žavesio turi, bet, manau, kad jis nemažai rėmėjų mūsų partijoje turi“, – tikino V.Martikonis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus meras Remigijus Šimašius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Tuo metu R.Šimašius pirmadienį BNS sakė išgirdęs V.Martikonio patikinimą, kad jis su kolegomis iš frakcijos nesitraukia bei apskritai frakcijos skilimo grėsmės neįžvelgia.

„Bent jau ką man V.Martikonis patikino, kaip išrinktas grupės vadovas, kad jie yra Liberalų frakcijos nariai ir niekur nežada eiti, visi kiti variantai yra hipotetiniai. Nėra tų variantų. O kad jie turi bendrų matymų, kurių aš iki galo galbūt ir nesupratau, bet natūralu, kad jaučia vieningumą, kažkokius vertybinius dalykus ir bando formuluoti tą grupę. Tai tegu formuluoja“, – teigė R.Šimašius.

„Kol kas tokios (skilimo – BNS) grėsmės nematau“, – pridūrė jis.

R.Šimašius taip pat sakė, kad su A.Guoga pastaruoju metu kalba „tik apie krepšinį“, o ne apie galimas politines perspektyvas ar galimas viliones į naują politinį darinį.

„Marijonas Mikutavičius arba Andrius Mamontovas daug kam patinka ir Linas Kleiza irgi daug kam patinka, daugybė žmonių, tai natūralu. Antanas Guoga yra išrinktas į Europos Parlamentą su liberalų vėliava. Ir labai natūralu, kad turi daug kontaktų partijoje, spėju, kad labai natūraliai su žmonėmis pasišneka. Bet kažkokio judesio, kad kažkoks vyktų būrimas naujai, tokių prielaidų ar kalbų nematau“, – pabrėžė jis.

Kartu jis sako nenustebsiantis, jei „kas nors kitas“ iš partijos narių imsis steigti visuomeninį judėjimą.

Liberalų sąjūdžio frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje turi 15 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius