Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Liberalcentristai ir Liberalų sąjūdis nepritaria siūlomam biudžeto projektui

Valdančiosios koalicijos partneriai per bendrus pusryčius trečiadienio rytą nerado bendro sutarimo dėl 2012 metų biudžeto – pateiktiems siūlymams dėl išlaidų karpymo nepritarė Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio atstovai.
Svarstyklės
Svarstyklės / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Liberalcentristas, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis po koalicijos partnerių susitikimo žurnalistams sakė, kad kai kuriose srityje labiau taupyti nebegalima.

„Mes, liberalcentristai, manome, kad šitas biudžetas nėra socialiai teisingas ir pagrįstas abejotinomis finansinių rinkų baimėmis", sakė vidaus reikalų ministras R.Palaitis.

„O šiaip mes nesame prieš pensijų atstatymą, bet mes esame prieš tą socialinę neteisybę, kai yra mažinamos pajamos žmonių, kurie rūpinasi žmonių saugumu, kurie rūpinasi žmonių sveikata, kurie rūpinasi švietimu ir kultūra“, – dėstė R.Palaitis.

Liberalų sąjūdžio atstovas, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius BNS trečiadienį teigė taip pat neketinantis sutikti su siūlomu švietimo srities biudžeto mažinimu. Anot jo, Vyriausybės siūlymas ministerijoms susimažinti išlaidas 2 proc. reikštų daugiau nei 70 mln. litų atėmimą iš švietimo, o tai galėtų lemti papildomą mažas algas gaunančių mokytojų darbo užmokesčio karpymą.

„Tai reikštų iš esmės, kad turi būti stabdoma daugelis svarbių programų, tarp jų atsisakoma ir mokyklų renovavimo, arba kita alternatyva – turi būti imtasi netgi darbo užmokesčio peržiūrėjimo dėstytojams ar tiems patiems mokytojams. Neketinu ir negaliu sutikti su tokiais siūlymais, nes iš esmės tokie sprendimai yra daromi mūsų valstybės ateities sąskaita“, – BNS sakė G.Steponavičius.

„Ne tik aš, bet ir dalis kitų ministrų neketiname sutikti su tais karpymais, kurie yra pasiūlyti, nes tai ne vien valdininkai – tai apima jau visą viešąjį sektorių“, – teigė švietimo ir mokslo ministras.

Konservatorių lyderis premjeras Andrius Kubilius sakė, kad kol kas neaišku, kada Vyriausybė tvirtins biudžetą – trečiadienį ar ketvirtadienį. Patvirtinus Ministrų kabinetui, biudžetas keliaus į Seimą.

„Arba patvirtinsime, arba rytoj“, – trečiadienio rytą BNS sakė premjeras.

R.Palaičio teigimu, siūlymas 2 proc. mažinti išlaidas, palyginti su dar vasarą ministerijų pateiktais ir su Finansų ministerija bei premjeru suderintais asignavimų planais 2012 metams, vidaus reikalų sistemoje gali būti įgyvendinamas tik žmonių saugumo sąskaita.

„Mes manome, kad kiek galėjome, tiek jau sumažinę esame išlaidas, daugiau mažinti tiesiog nepajėgūs, nes tai jau atsilieps žmonių saugumui“, – teigė jis.

Pirmadienio Vyriausybės pasitarime buvo pateiktas siūlymas išlaidas ministerijoms ir joms pavaldžioms įstaigoms sumažinti maždaug 300 milijonais litų. Anot Vyriausybės atstovų, tam, kad būtų pasiektas tikslas fiskalinį deficitą 2012 metais sumažinti iki 2,8 proc. bendrojo vidaus produkto, biudžeto deficitas, palyginti su ligšioliniais planais, turi būti sumažintas 1,1–1,3 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius