-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 12 /14:15

Lietuvoje įkurta nauja partija – Lietuvos laisvės sąjunga

Šeštadienį Vilniuje įvyko jungtinis Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) ir politinės partijos „Sąjunga Taip“, kuriai vadovauja Vilniaus meras Artūras Zuokas, suvažiavimas. Jo metu buvo pasirašyta abiejų politinių jėgų jungimosi sutartis, slaptu balsavimu A.Zuokas išrinktas pirmininku, pristatyta ir patvirtinta nauja programa bei pavadinimas.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Karolinos Pansevič nuotr.

Suvažiavimo metu priimtas sprendimas sukurti naują partiją – Lietuvos laisvės sąjungą (LLS).

„Laisvė – tai didžiausia vertybė, kurią turime saugoti ir ginti. Laimė atsiranda iš laisvės, o laisvė atsiranda iš drąsos. Drąsiai neškime Laisvės vėliavą“, – sakė A.Zuokas.

Lietuvos laisvės sąjunga tęs prezidento Valdo Adamkaus pradėtą Lietuvos viziją ir visuomenės kelią – „laisvas žmogus, atvira visuomenė, stipri valstybė“

Pranešime spaudai skelbiama, kad Lietuvos laisvės sąjunga tęs prezidento Valdo Adamkaus pradėtą Lietuvos viziją ir visuomenės kelią – „laisvas žmogus, atvira visuomenė, stipri valstybė“.

„Stipri šiuolaikinė valstybė – tai ne stipri valdžia. Tikroji šalies stiprybė, tai ne žmonių paklusnumas, o privati piliečių iniciatyva, paremta susitarimu, gebėjimu derinti skirtingus interesus, įsipareigojimu bendram labui“, – rašoma pranešime.

Partijos pirmininku išrinktas Vilniaus miesto meras A.Zuokas. Jo teikimu visuotiniame suvažiavime pavaduotojais išrinkti septyni pavaduotojai: Miroslavas Monkevičius, Dalia Štraupaitė, Rasa Jaškevičienė, Regimantas Čiupaila, Aldona Šventickienė, Vidmantas Valinčius, Sigitas Šiupšinskas.

A.Zuokas aiškina, kad nuo jau egzistuojančių partijų Lietuvos laisvės sąjunga skirsis tuo, jog partijos veikla ir politinėmis iniciatyvomis sieks užtikrinti, kad privačios Lietuvos žmonių iniciatyvos būtų skatinamos, o valdžia neperžengtų savo ribų. 

LiCS taryba jungimuisi pritarė birželio 7-ąją. Jos pirmininkas Artūras Melianas BNS tuomet sakė, kad jungimuisi u „Sąjunga Taip“ pritarta beveik vienbalsiai. Po to susijungimo detales derino darbo grupė.

A.Zuokas iš LiCS pasitraukė 2010 metais ir tais pačiais metais įsteigė „Sąjungą Taip“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius