Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22

Liberalcentristai priglaudžia „prisikėlėlius“, jungtuvių nenorintį Liberalų sąjūdį vadina arogantišku

Valdančiųjų Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) bei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderiai ketvirtadienį pasirašė politinę deklaraciją dėl partijų jungimosi. Gyventojų palaikymo netekusiems „prisikėlėliams“, neslepiama, prisijungimas prie LiCS – vienintelis kelias išlikti politikoje.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tuo tarpu LiSC papildydama savo gretas „prisikėlėliais“ tikisi plėstis ir toliau. Svajonė – visų liberalių partijų blokas, tačiau šias mintis kol kas žlugdo Liberalų sąjūdis, atsisakantis artėjančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti bendru sąrašu su partija, nuo kurios prieš kelis metus atskilo.

Abiejų besijungiančių partijų vadovai Algis Čaplikas ir Arūnas Valinskas teigia smarkiai kvietę į savo gretas ir Liberalų sąjūdį, tačiau šis esą arogantiškai atsisakė jungtuvių.

„Politinė arogancija, gyvenimiška arogancija visada politikus nubaudžia. Taip buvo, yra ir bus. Aš labai apgailestauju. Mes kviečiame juos būti kartu, dirbti kartu. Manau, kad mes turėtume žymiai didesnį potencialą kartu, bet tai yra jų lyderių pasirinkimas. Ar lyderių per daug partijoje, ar vietų sąraše per mažai, ar kitos problemos, aš tikrai nežinau“, – ketvirtadienį sakė A.Čaplikas.

Arūnas Valinskas pridūrė, kad jo nuomone, jei visos pagrindinės liberalių pažiūrų partijos susijungtų, jos galėtų po artėjančių Seimo rinkimų imtis formuoti Vyriausybę, o ne būti „tik priedėliais“ prie stambesnių partijų.

Tuo tarpu besijungiančios LiCS ir TPP, pasirašytoje deklaracijoje jau aptaria bendros politinės veiklos prioritetus ir dalyvavimą 2012 metų Seimo rinkimuose.

Kol kas neatskleidžiama, kiek vietų būsimame bendrame sąraše turės LiCS, o kiek TPP nariai. Esą tai bus skaičiuojama „matematiškai“ pagal turėtas pozicijas praėjusiuose rinkimuose, gyventojų apklausas.

Iki šiol buvusi Jungtinė (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcija Seime nutarė pakeisti pavadinimą ir tapti Liberalų ir centro sąjungos frakcija.

Bendroje Jungtinėje frakcijoje Seime liberalcentristai ir „prisikėlėliai“ dirba metus. Šiuo metu joje – 13 narių.

Pasak LiCS pirmininko A.Čapliko, tikimasi, kad partijų jungimosi procedūros bus baigtos iki Naujųjų metų.

LiCS Vyriausiajai rinkimų komisijai deklaravo, kad praėjusių metų pabaigoje turėjo 4458 narius, TPP – 1155.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius