Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 09

Liberalų sąjūdis rausiasi po „Drąsos keliu“ – aiškinasi, ar ne laikas likviduoti šią „partiją"

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Teisingumą ministeriją ir prašo patikrinti, ar partija „Drąsos kelias“ nėra likviduotina, ar šiai partijai vis dar priklauso bent 1000 narių, kaip numato minimalūs Politinių partijų įstatymo reikalavimai.
Kaune mitingavo D.Kedžio šalininkai
„Drąsos kelio" gerbėjų mažėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kaip žinome, N.Venckienės mandatas Seime – panaikintas, frakcijos „Drąsos kelias“ Seime taip pat nebėra. Todėl šiandien kyla rimtų abejonių, ar ši partija vis dar yra gyvybinga, ar jos veikla – tik imituojama.

Išsiaiškinti reikia kuo greičiau, nes minėtos partijos išlaikymas visiems mokesčių mokėtojams kainuoja itin brangiai. Pavyzdžiui, 2013 metais „Drąsos keliui“ skirta beveik milijoną litų siekianti asignavimų suma iš valstybės biudžeto“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už 2013 metus partijai „Drąsos kelias“ iš valstybės biudžeto skirta 973,2 tūkst. litų, dar 514,2 tūkst. Lt pervesta už 2014 metų pirmąjį pusmetį.

Birželio mėnesį Seimas užbaigė Liberalų sąjūdžio frakcijos pradėtą N.Venckienės apkaltos procedūrą – nutarė panaikinti šios parlamentarės mandatą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius