Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

Liepą paaukojo dėl reklamos

Molėtų plente ties penktuoju numeriu pažymėtu pastatu nupjauta ne vienus metus augusi liepa. Motyvuota tuo, kad genėjant paaiškėjo, jog liepa skyla, yra papuvusi iš vidaus. Tačiau kaimynystėje veikiančių bendrovių darbuotojai įtaria, kad medis trukdė reklamos stendui, išdygusiam visai šalia.
Kaimynai įtaria, kad Molėtų pl. augusi liepa nupjauta, nes ji trukdė reklaminiam stendui.
Kaimynai įtaria, kad Molėtų pl. augusi liepa nupjauta, nes ji trukdė reklaminiam stendui.

Profesorius Vladas Bumelis, vadovaujantis netoliese esančiai biotechnologinės farmacijos įmonei, teigė nustebęs, kad vietoj gražios liepos išdygo metalinis stulpas. „Ar čia yra toks požiūris į gamtą ir grožį? Ta liepa buvo tikrai gera, nei ji žadėjo nugriūti, nei nuvirsti. Man atrodo, kad medis trukdė stulpui, tai jį ir nurėžė, bet aš didelio tyrimo nedariau“, – savo įtarimus atskleidė V.Bumelis.

Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistas Marius Pabrieža tvirtino, kad leidimas buvo išduotas liepą apgenėti, tačiau pradėję darbą darbininkai pastebėjo, kad medis yra papuvęs, todėl leista jį nupjauti. „Negi paliksi tokį medį, juolab kad jis yra prie važiuojamosios kelio dalies. Mieste būna tokių atvejų, kad išduodame leidimą tik apgenėti šakas, bet atvažiavę darbininkai su bokšteliu iš viršaus pamato skilimą, todėl skubiai perrašome leidimą, nes kam genėti, jei medį reikia nupjauti“, – teigė M.Pabrieža.

Specialistas pripažino, kad jeigu nebūtų norima statyti reklamos stendo, medžio niekas nebūtų lietęs, tačiau tvirtino, kad liepa nupjauta tikrai ne dėl šios priežasties.

Tačiau medį pro savo langus matę kaimynai mano priešingai ir baiminasi, kad tai gali tapti blogu pavyzdžiu: pradėjęs genėti šakas bet kas gali rasti priežasčių nupjauti visą medį. „Net jeigu ji ir buvo truputį papuvusi, galėjo dar 10 metų puošti mūsų aplinką. Mes visi esame truputį iš vidaus papuvę, bet kažkodėl norime bent iki 80 metų pragyventi“, – liūdnai juokavo prof. V.Bumelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius