Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 06

Liepos 6-ąją Trakų meras prie namo vėliavos nekelia

Liepos 6-ąją švenčiame Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo – dieną. Tai yra viena iš trijų valstybinių švenčių, kurių metu prie gyvenamųjų namų turi būti iškeliamos valstybinės vėliavos.
Trakų mero namas
Trakų mero namas / trakietis.lt nuotr.

Trakuose gyvenantys žmonės valstybinę vėliavą kelia nenoriai, daugelį namų dėklai vėliavai yra tušti.

Vėliavos nepasikabino Trakuose ne tik daugiaaukščių ir nuosavų namų gyventojai, bet ir Trakų paštas ir net Trakų savivaldybės meras Vincas Kapočius prie savo namo vėliavos neiškėlė.

Pasak policijos pareigūnų vėliavos kėlimas yra skatintina ir ugdytina žmonių pilietiškumo išraiška bei moralinė pareiga, todėl, minint ilgaamžes valstybingumo tradicijas, ragina gyventojus šventinę dieną nepamiršti iškelti trispalves.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 188(1) str. (Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas) nurodoma, kad Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo dešimties iki trisdešimties litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius