-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 13

Lietuva dalyvaus pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“

Vyriausybė pasitarime nusprendė, kad Lietuva dalyvaus pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ Milane, tokią žinią skelbia Ministro pirmininko tarnyba.
„World Expo“ uždarymo akimirka
Parodos „World Expo“ dalyvių vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Paroda

Pagrindinė šios parodos tema – planetos mityba, gyvenimo energija – itin aktuali savitas kulinarines tradicijas turinčiai ir tautinį paveldą puoselėjančiai, natūralius ir aukštos kokybės maisto produktus eksportuojančiai bei naujų rinkų nuolat ieškančiai mūsų šaliai.

Pasaulinė paroda „EXPO 2015“ po ilgesnės pertraukos vėl vyks Europoje. Teisę surengti pasaulinę parodą iškovojusi Italija tikisi, kad parodoje dalyvaus mažiausiai 130 pasaulio valstybių ir ją aplankys daugiau kaip 20 milijonų žmonių, iš kurių net 30 procentų bus atvykę iš kitų Europos ir pasaulio valstybių.

Planuojama, kad per 6 parodos mėnesius Lietuvos paviljoną aplankys 2–3 milijonai  svečių, kuriems bus pristatomi lietuviški maisto produktai. Parodos metu tikimasi lietuviškos produkcijos parduoti už kelis milijonus litų. Lietuvos dalyvavimas parodoje Milane taip pat leis pristatyti Lietuvos turizmo, investavimo ir eksporto galimybes, ekonomikos ir mokslo laimėjimus, šalies kultūrą, padės stiprinti dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius.

Už šalies pasirengimą dalyvavimui šioje parodoje atsakingos didelę Lietuvos atstovavimo pasaulinėse parodose patirtį turinčios Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius