-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Lietuva galės labiau naudotis Globalizacijos fondo parama

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teikimu Vyriausybė keičia Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo lėšų naudojimo sąlygų ir tvarkos aprašą.
Vyriausybės pastatas Vilniuje
Vyriausybės pastatas Vilniuje. / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 2 Bedarbis Pinigai

Patvirtinus pakeitimus daugiau buvusių darbuotojų galės pretenduoti į Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo (EGF) paramą, jiems atsivers patogesnės galimybės kelti kvalifikaciją. Dėl EGF paramos galės kreiptis ir tie darbuotojai, kurie išėjo iš darbo savo noru, jei atleidimas buvo darbdavio iš anksto suplanuotas, teigiama pranešime spaudai.

Taip pat nustatoma, kad mokymo įstaigą, kurioje bedarbis, turintis aukštąjį išsilavinimą, kels kvalifikaciją ar įgis naujų kompetencijų, pasirenka jis pats. Tai yra, asmuo, dalyvaujantis programoje, pats nuspręs, kokioje mokymo įstaigoje jam mokytis, mokant už tai EGF skirtomis lėšomis. Šiuo pakeitimu tikimasi paskatinti bedarbį aktyviau dalyvauti planuojant profesinę karjerą ir padidinti motyvaciją tiksliau pasirinkti kvalifikacijos kėlimo priemones.

Vyriausybės nutarimu pakeitus minėtą aprašą, nustatyta, kad išmokomis verslumui skatinti ir kvalifikacijos kėlimui kompensuoti projekto įgyvendinimo metu bedarbis gali pasinaudoti ne vieną, o du ar daugiau kartų. Taip pat bus patikslintas išmokos skyrimas paskutinės darbovietės vidutinio darbo užmokesčio ir naujoje darbovietėje siūlomo darbo užmokesčio skirtumui kompensuoti.

Reikia nepamiršti, kad pretenduojant į EGF paramą, darbuotojai turi būti atleisti dėl globalizacijos, pasaulio finansų ir ekonomikos krizės, taip pat svarbus kriterijus – laikotarpis, per kurį darbuotojai atleidžiami ir atleistųjų skaičius. EGF parama gali būti teikiama, kai iš įmonės atleidžiama bent 500 darbuotojų per 4 mėnesių laikotarpį arba iš vieno veiklos sektoriaus atleidžiama bent 500 darbuotojų per 9 mėnesių laikotarpį. Išimtiniais atvejais mažoje darbo rinkoje, kai atleidimai iš atskiros įmonės ar sektoriaus smarkiai paveikia užimtumo lygį ir vietos ekonomiką, atleistųjų skaičius gali nesiekti 500.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius