2011 03 03

Lietuva ir ESBO yra pasirengusios remti tarptautinės pagalbos koordinavimą Šiaurės Afrikai

Lietuvos užsienio reikalų ministras, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkas Audronius Ažubalis teigia, kad ir Lietuva, ir ESBO yra pasirengusios paremti tarptautinės pagalbos koordinavimą Šiaurės Afrikai.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„ESBO ir jai pirmininkaujanti Lietuva yra pasirengusi paremti tarptautinės pagalbos Šiaurės Afrikai koordinavimą“, – telekonferencijoje su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu ir devynių kitų tarptautinių organizacijų atstovais sakė A.Ažubalis.

Pasak pranešimo, ketvirtadienį ESBO pirmininkas ir JT generalinis sekretorius taip pat aptarė būtinybę atitinkamoms tarptautinėms organizacijoms sukurti krizių koordinavimo mechanizmą, kuriam vadovautų JT.

A.Ažubalio teigimu, ESBO partneriai Azijoje ir Viduržemio jūros regione, įskaitant Tunisą ir Egiptą, galėtų dabar pasinaudoti šiuo organizacijos įdirbiu.

A.Ažubalis šiuo metu lankosi Biškeke, Kirgizijoje, kur su šios Vyriausybės vadovais ir politinių partijų bei pilietinės visuomenės atstovais aptaria tolesnę ESBO paramą šiai valstybei, reformų, bendruomenių dialogo, susitaikymo ir kitose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius