-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 10

Lietuva ir Italija stiprins dvišalius santykius ir bendradarbiavimą ES

Po oficialaus vizito Vatikano mieste įvyko prezidentės Dalios Grybauskaitės darbinis susitikimas su Italijos ministru pirmininku Silvio Berlusconiu.
Dalia Grybauskaitė ir Silvio Berlusconi
Dalia Grybauskaitė ir Silvio Berlusconi / Prezidentūros nuotr.

Lietuvos vadovė su Italijos premjeru aptarė Europos Sąjungos politikos aktualijas ir pasirengimą artėjančiam Europos vadovų tarybos posėdžiui. Prezidentės teigimu, Lietuvos ir Italijos pozicijos sutampa svarbiausiais ES raidos klausimais.

Susitikime taip pat kalbėta apie energetikos problemas, energetikos izoliacijos panaikinimą, galimybes Italijos kompanijoms dalyvauti Lietuvos atominės energetikos vystymo projekte. Pasak šalies vadovės, mūsų valstybei yra labai vertinga Italijos patirtis suskystintų dujų terminalų statyboje, taip pat vystant alternatyviosios energetikos šaltinius.

„Kalbėdami apie dvišalius santykius, taip pat aptarėme Lietuvai svarbią Villa Lituania problemą, kurios nepavyksta išspręsti jau daugelį metų. Ministras Pirmininkas mane informavo, jog jo vadovaujama vyriausybė yra pasiryžusi intensyvinti dialogą su Lietuvą šiuo klausimu ir ieškoti abiem pusėms priimtinų sprendimų. Tikiuosi, kad bendromis pastangomis mes rasime būdą, kaip atstatyti istorinį teisingumą dėl prarastų Lietuvos ambasados Romoje pastatų“, – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius