Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 10

Ministras: Lietuva ir Kinija kalbasi apie galimą diplomatinių santykių normalizavimą

Lietuvos ir Kinijos pareigūnai kalbasi apie diplomatinių santykių normalizavimą, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Apimties dabar įvardinti nenorėčiau, bet pokalbiai tikrai vyksta. Ir net šiuo metu“, – žurnalistams penktadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas, paklaustas apie galimą ambasadorių sugrąžinimą abiejose šalyse.

Kinija 2021 metais pažemino diplomatinį atstovavimą santykiuose su Lietuva ir ėmėsi prekybos ribojimų po to, kai Lietuva leido Taivanui atidaryti atstovybę šios salos vardu.

Pekinas tai palaikė Lietuvos parama Taivanui veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Kinija siekia izoliuoti Taipėjų pasaulinėje arenoje ir vengia bet kokiu atveju vartoti žodį „Taivanas“, kad tai nesuteiktų salai tarptautinio legitimumo.

Lietuvoje šiomis dienomis lankosi Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu, jis Seime susitiko su Taivane neseniai prieš tai apsilankiusia Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, parlamentarais, tačiau su vykdomosios valdžios atstovais susitikimų nevyko.

Šalies vadovai ir G.Landsbergis tokį sprendimą priėmė laikydamiesi „vienos Kinijos“ principo ir vengiant užuominų į Taivano pripažinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius