Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 01

Lietuva ir Makedonija stiprins dvišalį ir tarptautinį bendradarbiavimą

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Makedonijos Respublikos prezidentu Gjorge'u Ivanovu ir aptarė galimybes bendradarbiauti ekonomikos, žemės ūkio, kultūros ir mokslo srityse, ES ir NATO integracijos procesą. Abiejų šalių vadovai sutarė stiprinti tarpvalstybinius santykius ir išnaudoti visas dvišalio bei tarptautinio bendradarbiavimo galimybes.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Makedonijos Respublikos Prezidentu Gjorge Ivanovu
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Makedonijos Respublikos Prezidentu Gjorge Ivanovu / LR prezidentūros/Džojos Barysaitės nuotr.

Susitikimo metu prezidentūroje Lietuvos ir Makedonijos kultūros ministerijų atstovai pasirašė dvišalę sutartį dėl bendradarbiavimo stiprinimo kultūros srityje.

Šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuva remia Makedonijos tikslą tapti ES ir NATO nare. Prezidentės teigimu, Lietuva taip pat remia Makedonijos ir Graikijos dialogą ieškant sutarimo dėl Makedonijos valstybės pavadinimo ir palaikys abiem pusėms priimtiną sprendimą.

„Šiandien minėdami aštuntąsias Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metines, mes nuoširdžiai remiame Jūsų siekius ir esame pasirengę padėti. Ten kur galės Lietuva visados Makedonijai išties pagalbos ranką. Makedonijos pažanga yra tiesiausias kelias suartėti su Europa ir tapti NATO nare", – sakė prezidentė.

Aptariant dvišalius santykius, šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva ir Makedonija turi platų potencialą juos gilinti įvairiose srityse. Perspektyvios bendradarbiavimo sritys yra verslas, prekyba, žemės ūkis, mokslas ir studijos. Šį mėnesį tarptautinėje žemės ūkio produkcijos parodoje „AgroBalt“ pirmąkart dalyvaus ir Makedonijos atstovai. Parodos metu bus pasirašytas dvišalis žemės ūkio ministerijų protokolas dėl bendradarbiavimo žemės ūkio srityje ir susijusiuose sektoriuose.

Tai yra pirmasis Lietuvos ir Makedonijos valstybių vadovų susitikimas po 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius