Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 30 /16:02

Lietuva ir Vokietija pasirašė susitarimą dėl laikino karių buvimo viena kitos teritorijoje

Lietuva ir Vokietija antradienį pasirašė susitarimą dėl laikino karių buvimo viena kitos teritorijoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Dokumentą Krašto apsaugos ministerijoje vidurdienį pasirašė krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas ir Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias P.Sonnas.
Lietuvos narystės NATO jubiliejaus išvakarėse – premjero S.Skvernelio vizitas Rukloje
Vokietijos kariai Lietuvoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiandien padėti parašai byloja tai, kas galbūt yra tapę vienu esminių Lietuvos ir Vokietijos partnerystės elementų: drauge mes giname kolektyvinį mūsų aljansų saugumą čia, Lietuvoje, dislokavę Vokietijos karius. Tai neabejotinai truks tol, kol Lietuvai to reikės. Todėl prasminga ateičiai įforminti tai, kas jau praktikoje yra pasiteisinę. Didžiuojuosi, kad, eidamas Vokietijos ambasadoriaus pareigas mūsų sąjungininkėje Lietuvoje, esu mūsų abiejų šalių saugumui vienodai svarbaus santykio dalis“, – ceremonijoje sakė Matthias P.Sonnas.

V.Umbraso teigimu, Vokietijos karių buvimas Lietuvoje ir lietuvių dalyvavimas karinėje veikloje Vokietijoje ne tik didina Vokietijos ir Lietuvos kariuomenių sąveiką, bet ir reikšmingai prisideda prie saugumo Baltijos regione didinimo.

Šis susitarimas nustatė šalių ginkluotųjų pajėgų buvimo viena kitos teritorijoje sąlygas, suteikė pagrindą nustatyti naujas taisykles dėl karių skaičiaus ir buvimo šalyje trukmės.

Taip pat juo išspręsti aplinkosauginiai reikalavimai, telekomunikacijų naudojimo, humanitarinės pagalbos, paieškos ir gelbėjimo operacijų sąlygos bei kiti klausimai.

Susitarimas įsigalios po to, kai jį ratifikuos Seimas.

Iki šiol tokio lygmens susitarimą Lietuva buvo sudariusi tik su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius