-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 10

Lietuva laukia baltarusių atsako dėl eismo režimo pasienyje

Lietuva toliau laukia Baltarusijos atsako dėl eismo pasienyje režimo, kuris palengvintų sienos kirtimą pasienio ruože gyvenantiems abiejų šalių žmonėms, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Lietuvos-Baltarusijos pasienis
Lietuvos-Baltarusijos pasienis / Eglės Digrytės nuotr.

Tai jis sakė, Baltarusijai nusprendus įvesti bevizę tvarką per Minsko oro uostą į šalį ne ilgiau kaip penkioms dienoms įvažiuosiantiems keliasdešimties valstybių, tarp jų ir Lietuvos, piliečiams.

Pasak ministro, tokia tvarka nėra itin aktuali lietuviams, nes į Baltarusiją jie kur kas dažniau keliauja sausuma, o ne oro transportu.

„Aišku, tai yra žingsnis į atsivėrimą, bet čia pat noriu priminti, kad mes jau nuo 2010 metų deriname vadinamąjį vietinio eismo režimą, kuris iš esmės pagerintų susisiekimą, keliavimą per sieną tiems asmenims, kurie gyvena 50 kilometrų gyliu tiek į vienos, tiek į kitos šalies teritoriją“, – BNS pirmadienį sakė L.Linkevičius.

„Šituo klausimu mes vis dar nesulaukiam atsakymo iš Baltarusijos. Mūsiškiai ne taip dažnai naudojasi oro uostu, jiems vistiek labiau aktualus tas sausumos susisiekimas“, – pridūrė jis.

Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos įsakas supaprastinti per Minsko oro uostą vykstančių užsieniečių įvažiavimą į Baltarusiją bus taikomas 80-ies šalių piliečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius