Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Lietuva nenorėtų pasekti Slovakijos pavyzdžiu (atnaujinta 15.35 val.)

Kaip žinia, Slovakijos Vyriausybės krizės štabas, atsižvelgdamas į tai, kad dėl generuojančių šaltinių stokos šiuo metu šaliai gresia visiškas elektros skirstymo tinklų darbo sutrikimas, nutarė atnaujinti 2008 metų pabaigoje uždarytos branduolinės jėgainės darbą, nors tai ir pažeistų sutartį su Europos Sąjunga.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Energetika

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius sako, kad Lietuva susirūpinusi stebi padėtį Europoje, kuri susidarė Rusijai per Ukrainą nutraukus dujų tiekimą Europai, teigiama  Vyriausybės pranešime spaudai.

„Ši krizė labai aiškiai parodė, su kokio masto energetinio saugumo problemomis šiandien gali susidurti bet kuri Europos Sąjungos valstybė. Suprantame argumentus, kuriais remdamasi Slovakijos Vyriausybė priėmė tokį sprendimą. Tikimės, kad Europos Komisija ir Slovakijos Vyriausybė racionaliai svarstys išeitis iš susiklosčiusios nepaprastos energetinės padėties. Atidžiai stebėsime ir dalyvausime šių sprendimų paieškoje. Kartu su Europos Sąjunga turime padaryti viską, kad kitais metais mūsų valstybei neiškiltų tokia pat dilema, kokia šiandien iškilo Slovakijai“, – teigia A.Kubilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius