-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 07

Lietuva nerimsta dėl Lenko kortos

Nors Lenkiją jau pasiekė žinios, kiek problemų kilo Lietuvoje dėl Lenko kortos, tai per savo vizitą Lenkijoje ketina priminti ir premjeras Andrius Kubilius.

Pasitarime Vyriausybėje, kur šiandien buvo aptariamos premjero vizito smulkmenos, dalyvavęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras teigė, jog Lenkija savo įstatymuose turėtų aiškiau suformuluoti Lenko kortos turėtojo įsipareigojimus. Esą turėtų būti aišku, ar yra kokių politinių įsipareigojimų, ar Lenko korta išduodama tik kaip tautiškumo liudijimas.

Seime kilus ažiotažui, jog  Lenko kortos turėtojai  yra įsipareigoję gretimai valstybei, kai kurie seimūnai net ketino kreiptis į Konstitucinį Teismą arba inicijuoti apkaltą dviem parlamentarams Valdemarui Tomaševskiui ir Michalui Mackevičiui. Abu jie turi Lenko kortą. „Lenkijos reikalas peržiūrėti ir patikslinti savo įstatymus, – sakė S.Šedbaras. – Mes kitai valstybei diktuoti negalime.“

Tuo tarpu Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Egidijus Meilūnas teigė, kad Lenkijos vadovai apie Lietuvoje kilusias abejones jau ir taip yra girdėję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius