Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

Lietuva pasiūlė Helsinkio komisijai dalyvauti planuojamo „Nord Stream“ dujotiekio tarpvalstybinio poveikio aplinkai vertinime

Šiuo metu Helsinkyje (Suomija) vyksta Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisijos (Helsinkio komisijos) metinis posėdis, kuriame be kitų aktualių klausimų svarstomas Lietuvos delegacijos pasiūlymas Helsinkio komisijai dalyvauti konsultacijose dėl planuojamo„Nord Stream“ dujotiekio projekto tarpvalstybinio poveikio aplinkai vertinimo į šį procesą įtraukiant ekspertus, kurie nagrinėtų planuojamo „Nord Stream“ dujotiekio projekto poveikio aplinkai vertinimo dokumentus.

Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisija (Helsinkio komisija) yra pripažinusi, kad dėl geografinių, klimatinių ir okeanografinių ypatumų Baltijos jūra yra labai jautri antropogeniniam poveikiui, praneša Aplinkos ministerija.

Kaip sakė Lietuvos delegacijos vadovė Agnė Kniežaitė, atsižvelgiant į Baltijos jūros ekosistemos jautrumą, planuojamo „Nord Stream“ dujotiekio projekto mastą ir galimą šios veiklos neigiamą poveikį Baltijos jūrai, Helsinkio komisijos dalyvavimas konsultacijose dėl „Nord Stream“ dujotiekio projekto tarpvalstybinio poveikio aplinkai vertinimo pagal Konvencijos dėl poveikio aplinkai vertinimo tarpvalstybiniame kontekste (Espo konvencijos) nuostatas būtų tikslingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius