Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 03 25

Lietuva per pusę mažins civilinę paramą Afganistanui

Dėl sunkėjančios ekonominės padėties Lietuva per pusę mažins Afganistano Goro provincijos atkūrimo civiliniams projektams skiriamą paramą.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Vygaudo Ušacko teigimu, paramos Afganistanui mažinimas atsilieps Lietuvos tarptautiniams įsipareigojimams. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas trečiadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi žurnalistams sakė, jog Lietuva bus priversta paramą sumažinti nuo 4 iki 2 mln. litų.

„Dėl sąsajų su mažėjančiu biudžetu esame priversti mažinti savo įnašą labai svarbioje operacijoje Afganistane. Mes ten turime ne tik karius, bet vykdome ir civilines operacijas, civilinius projektus“, – kalbėjo Užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovas.

Jo teigimu, tai skaudžiai atsilieps Lietuvos tarptautiniams įsipareigojimams, todėl bus ieškoma tarptautinių partnerių, galinčių finansiškai prisidėti prie Goro provincijos atkūrimo.

„Aš gavau prezidento palaiminimą ieškoti partnerių, potencialių donorų iš kitų šalių. Kalbėsime su Azijos, arabų šalių atstovais, pradėjome preliminarias diskusijas su Japonijos vyriausybe. (...) Tikimės, kad galėsime tą politinių akcininkų ratą išplėsti, kad naštą ir atsakomybę prisiimtų ne tik Lietuvos vyriausybė, pritraukti ir kitų vyriausybių, mums galbūt ne taip artimų, tačiau išgyvenančių dėl stabilumo ir saugumo Afganistane, atstovų dalyvavimą ir konkretų finansinį įnašą“, – dėstė V.Ušackas.

Lietuvos vadovaujama PAG misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Pagrindinė PAG užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti. PAG – tai NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms priklausanti Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius