-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04 /15:42

Lietuva perduos Armėnijai 350 tūkst. eurų paramos, taip pat siūlo miegmaišių, lovų, vaistų

Į Armėniją iš Kalnų Karabacho plūstant pabėgėliams, Vilnius Jerevanui perduos 350 tūkst. eurų humanitarinės paramos, taip pat siūlo pagalbą daiktais: šimtus miegmaišių, lovų, medicinos reikmenų.
AFP-Scanpix nuotr.
Kalnų Karabachas

Kaip numatyta Vyriausybės nutarime, iš civilinės saugos priemonių atsargų rezervo siūloma skirti 200 miegmaišių, 200 sulankstomųjų lovų ir 4 tūkst. pledų, kurių bendra vertė – 66,5 tūkst. eurų.

Iš valstybės medicinos atsargų rezervo siūloma skirti įtvarų, kateterių, vaistų ir kitų reikmenų už 28,6 tūkst. eurų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui ir Sveikatos apsaugos ministerija nurodyta iki kitų metų pabaigos atkurti panaudotą rezervą.

Armėnijos duomenimis, po Azerbaidžano žaibiško puolimo iš Kalnų Karabacho jau pabėgo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių – beveik visi šio separatistinio regiono etniniai armėnai.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad pabėgėlių antplūdis yra „dar vienas iššūkis demokratiškai Armėnijos vyriausybei“, siekiančiai normalizuoti santykius su kaimynėmis, diversifikuoti savo prekybos ir saugumo partneryste bei patiriančiai „augantį Rusijos spaudimą ir hibridines atakas“.

„Tvirtai remiame Armėnijos nepriklausomybę, suverenitetą, teritorinį integralumą ir pasirinktą demokratinio vystymosi kelią. Raginame ES ir jos valstybes nares stiprinti paramą bei gilinti ryšius su Armėnija“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis paragino Azerbaidžaną ir Armėniją sutelkti dėmesį deryboms dėl taikos susitarimo, siekiant „Pietų Kaukazo šalių suvereniteto ir ilgalaikės tvarios taikos regione“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius