Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

Lietuva pradeda derybas dėl narystės EBPO, įstoti tikimasi po dvejų trejų metų

Lietuva ketvirtadienį oficialiai pradėjo derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje, kuriai šiuo metu priklauso 34 išsivysčiusios pasaulio šalys.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Derybų pradžia su Lietuva ir Kosta Rika paskelbta Paryžiuje organizacijos Ministrų tarybos susitikime.

„Sveikiname pažangą Kolumbijos ir Latvijos priėmimo procese ir Kosta Rikos bei Lietuvos priėmimo svarstymo pradžią“, – teigiama ministrų tarybos pareiškime.

Prancūzijoje viešintis ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius BNS sakė, kad Lietuva visateise organizacijos nare gali tapti per dvejus – trejus metus. Anot premjero, narystė sustiprins investuotojų pasitikėjimą valstybe ir leis gauti profesionalią analitinę medžiagą.

„Analitinis darbas, kurį atlieka šita organizacija, yra nepaprastai aukšto lygio ir ta informacija yra dalijamasi pirmiausia su EBPO nariais. Įstojus į šitą turtingųjų valstybių klubą, savaime suprantama, kad pasitikėjimas valstybe stiprėja. Tai atsiliepia ir užsienio investicijų pritraukimu“, – telefonu iš Paryžiaus BNS sakė Lietuvos premjeras.

Lenkija į organizaciją priimta 1996 metais, Estija – 2010 metais. Latvija derybas pradėjo 2013 metais ir visateise nare tikisi tapti kitąmet.

„Turtingųjų klubu“ kartais vadinama Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija buvo įkurta Jungtinių Valstijų iniciatyva 1960 metais. Ji derina šalių ekonominę ir socialinę politiką, skatina ekonominę pažangą, tarptautinę prekybą, rengia išsamias ekonomines prognozes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius