Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 25

Lietuva ragina Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą remti demokratines permainas Ukrainoje

Valstybės vadovai, kurie paniekina žmonių valią ir teisingesnio gyvenimo viltis, o savo asmenine gerove rūpinasi labiau nei visuomenės ateitimi, negali išsilaikyti, pabrėžė Lietuvos nuolatinė atstovė Jungtinėse Tautose ambasadorė Raimonda Murmokaitė, kalbėdama Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje įvykusioje diskusijoje vasario 24 dieną.
Ukrainos Rada
Ukrainos Rada / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos ambasadorė ragino Saugumo Tarybą paremti Ukrainos žmonių laisvės ir demokratijos siekį ir padėti šios valstybės gyvenime įtvirtinti pagarbos žmogaus teisėms ir teisingumo principus.

„Sveikiname prasidėjusias demokratines permainas Ukrainoje ir ryžtingą Aukščiausiosios Rados lyderystę“, – sakė R. Murmokaitė. Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia Ukrainos suverenitetą, valstybės nepriklausomybę ir jos žemių vientisumą.
 
Padėtis Ukrainoje buvo aptarta Saugumo Taryboje įvykusioje diskusijoje su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininku Šveicarijos užsienio reikalų ministru Didier Burkhalteriu.

Sveikiname prasidėjusias demokratines permainas Ukrainoje ir ryžtingą Aukščiausiosios Rados lyderystę, - teigė R.Murmokaitė.

ESBO pirmininkas informavo Saugumo Tarybos narius apie sprendimą paskirti ESBO pirmininko asmeninį atstovą Ukrainai bei iniciatyvą įsteigti Ukrainos kontaktinę grupę, kuri prisidėtų prie tarptautinės paramos šiai šaliai.

D. Burkhalteris taip pat pateikė iniciatyvą į Ukrainą siųsti Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro (ODIHR) vertinimo misiją, kuri užregistruotų žmogaus teisių pažeidimus, įvykdytus šalyje per pastarąsias savaites, bei pateiktų jų sąvadą.
 
Kalbėdama apie galimą ESBO indėlį stiprinant demokratizacijos procesą Ukrainoje, R. Murmokaitė pabrėžė, kad šios organizacijos, ypač Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro, vaidmuo yra labai svarbus rinkimų organizavimo ir stebėjimo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius