-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Lietuva reikalaus griežtos Baltarusijos atominės elektrinės tarptautinės kontrolės

Lietuva reikalaus griežtos Baltarusijoje planuojamos atominės elektrinės tarptautinės kontrolės, trečiadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvai liks vienintelis kelias – tai labai aiškių ir griežtų Espoo konvencijos reikalavimų kontrolė. Jeigu tokia elektrinė atsirastų, 24 valandų monitoringas tarptautinių saugos organizacijų bus būtinas, ir šito Lietuva tikrai reikalaus“, – žurnalistams sakė prezidentė.

Pasak jos, po įvykių Japonijoje, kai žemės drebėjimo pažeista atominė elektrinė ėmė skleisti radiaciją, saugumo reikalavimai pakilo turbūt visai atominei energetikai visame pasaulyje.

Ji sakė klausimą dėl elektrinės, kuri planuojama vos 50 km atstumu nuo Vilniaus, iškėlusi 2009 metų rugsėjį, kai Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka lankėsi Lietuvoje.

„Ir dvišaliame formate, ir liudininkų akivaizdoje esu labai griežtai pasakiusi, kad aikštelė, kai 50 kilometrų nuo kitos sostinės kitoje šalyje statoma elektrinė, labai nemaloni žinia Lietuvai, ir kad tai mums, ko gero, gali apsunkinti ateityje bet kokį bendradarbiavimą su šita šalimi. Atsakymą gavau maždaug tokį: “O jūs Ignaliną nuo mūsų sienos patraukit„“, – pasakojo D.Grybauskaitė.

Tačiau kartu ji pabrėžė, kad Vilnius, nuo kurio naujoji jėgainė bus už 50 kilometrų, dar nėra nesaugiausia sostinė ir tokia nebus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius