Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Lietuva sieks gyventi nesukiojant laikrodžių, o apsispręsti dėl to siūloma patiems žmonėms

Seimas nusprendė, kad Vyriausybė turi ieškoti galimybių, jog Lietuvoje nebūtų taikomas vasaros laikas. Nutarimo projekte, kuriam antradienį pritarė parlamentarai, taip pat siūloma atlikti Lietuvos gyventojų apklausą dėl rodyklių sukiojimo.
Laikrodis
Laikrodis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiuo nutarimu taip pat siūloma atlikti „išsamius, objektyvius ir moksliškai ar statistiškai pagrįstus tyrimus dėl Europos Parlamento ir Europos Tarybos direktyvos nuostatų poveikio atitinkamiems ūkio sektoriams, ypač sveikatos, energetikos, transporto, aplinkos, turizmo ir žemės ūkio sektoriams“.

Už tokį Seimo nutarimo projektą balsavo 51 parlamentaras, prieš buvo 3, susilaikė 14 tautos išrinktųjų.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas atkreipė dėmesį, kad nei Seimas, nei Vyriausybė neturi galių nuspręsti, kokiu laiku gyventi Lietuvai. Jis pabrėžė, kad Vyriausybė tik gali kreiptis į EK ir pateikti siūlymus dėl laiko keitimo. Lietuvą pereiti į vasaros laiką įpareigoja Europos Parlamento ir Europos Tarybos direktyva.

„Kokį laiką pasirinkti, turi pasakyti patys žmonės, o mūsų ir medikų nuomonė – kad nereikia kaitalioti laiko“, – pabrėžė jis.

Kokį laiką pasirinkti, turi pasakyti patys žmonės, o mūsų ir medikų nuomonė – kad nereikia kaitalioti laiko, – pabrėžė Antanas Matulas.Socialdemokratas Algimantas Salamakinas pareiškė, kad nereikia siekti gyventi žiemos laiku. „Jeigu liktume gyventi žiemos laiku, vasarą saulė tekės 3 valandą ryto. Prisiminkime, kad turėjome vadinamąjį Laimos Andrikienės laiką. Kaip tuomet pastebėjo vienas kolega, pietaujant buvo labai gražu žiūrėti, kaip leidžaisi saulė“, – teigė politikas.

Kitas socialdemokratas Juozas Olekas aiškino, kad Seimui apskritai derėtų atsisakyti panašių iniciatyvų. „Visa, ką mes čia sprendžiame, yra paviršutiniška. Yra žymiai svarbesnių darbų, nei įtikinėti Europą, kokiu laiku reikėtų gyventi“, – sakė jis.

Seimas antradienį atmetė „tvarkiečio“ Algimanto Dumbravos parengtą nutarimo projektą, kuriuo siūlyta Lietuvoje atsisakyti sezoninio laiko, paliekant tik vasaros laiką. „Man belieka tik apgailestauti“, – po balsavimo sakė A.Dumbrava.

Šių metų balandį parlamentarai priėmė rezoliuciją dėl sezoninio laiko atsisakymo, o vėliau  po pateikimo pritarė dviem vienas kitam prieštaraujantiems nutarimo projektams, kuriais siūlyta  gyventi vasaros arba žiemos laiku.

Europos teisės departamentas anksčiau yra pareiškęs, kad Lietuvos valdžia negali nuspręsti atsisakyti sezoninio laiko. Anot departamento, 2011-ųjų pabaigoje arba 2012-ųjų pradžioje bus paskelbtas naują komunikatas, kuriame bus nurodyta vasaros laiko pradžia ir pabaiga 2012–2015 metų laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius