-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Lietuva sieks pažangos užtikrinant žmogaus teises ES

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjant pirmininkavimui ES Tarybai susitiko su Europos Parlamento (EP) Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto (FEMM) atstovais. Per susitikimą buvo aptarta moterų teisių padėtis ES ir Lietuvoje. Taip pat kalbėta apie svarbiausias iniciatyvas ir numatomus darbus šioje srityje Lietuvos pirmininkavimo metu.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjant pirmininkavimui ES Tarybai susitiko su Europos Parlamento (EP) Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto (FEMM) atstovais.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjant pirmininkavimui ES Tarybai susitiko su Europos Parlamento (EP) Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto (FEMM) atstovais. / president.lt nuotr.

Pasak šalies vadovės, lyčių lygybė yra ES vertybė ir viena iš pamatinių žmogaus teisių. Lietuva pagal lyčių lygybę pasaulyje esanti 34 vietoje.

„Vyrų ir moterų lygybė – vienas iš pagrindinių Europos Sąjungos prioritetų, kuriam Lietuva skirs nemažą dėmesį pirmininkavimo metu. Svarbu užtikrinti, kad tiek vyrai, tiek moterys turėtų lygias galimybes. Kuo daugiau kompetentingų vyrų ir moterų įsitrauks į darbo rinką, tuo didesnė nauda ekonomikai", – sakė šalies vadovė.

Didžiausias dėmesys Lietuvos pirmininkavimo metu bus skiriamas nacionalinėms ES šalių narių patirtims įgyvendinant lyčių lygybės principą. Bus domimasi, kokie metodai ir technologijos yra taikomos ES šalyse narėse siekiant šio principo įgyvendinimo.

Lietuvoje veikiantis Lyčių lygybės institutas planuoja įvertinti padėtį visų ES šalių narių institucijose ir parengti studiją. Jos pagrindu gruodį planuojama rengti Tarybos išvadas, kuriose bus apžvelgta esama situacija ir pasiūlyti veiksmai lyčių lygybės užtikrinimo efektyvumui didinti. Ši studija taip pat bus pristatyta Vilniuje vyksiančioje aukšto lygio konferencijoje lyčių lygybės klausimais.

Pirmininkavimo metu taip pat bus siekiama šalių narių pritarimo vadinamajai kvotų direktyvai. Jos tikslas yra užtikrinti moterų ir vyrų lygybę dalyvaujant sprendimų priėmimo procese. Taip pat joje pabrėžiama būtinybė tinkamai panaudoti tiek vyrų, tiek moterų gebėjimus ir kompetenciją siekiant ES politikos tikslų.

Pasak šalies vadovės, lygių galimybių pamatas – išsilavinimas. Geros sąlygos mokytis ir moterims, ir vyrams suteikia didesnes galimybes konkuruojant darbo rinkoje.

Taip pat būtina mažinti ir iki šiol esamą darbo užmokesčio atotrūkį tarp vyrų ir moterų Lietuvoje ir visoje ES, nes didelis atotrūkis turi neigiamą įtaką ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius