Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Lietuvą šmeižiančią brošiūrą Vakaruose platinančios Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas savo kritikus išvadino iškrypėliais

Opozicijos lyderis, konservatorių vadovas Andrius Kubilius penktadienį kreipėsi į Darbo partijai vadovaujančią Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę prašydamas paaiškinti, ar Darbo partija tikrai taip prastai vertina kitų šalių atstovus Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje, kad jiems bruka sovietinio stiliaus propagandinį leidinį, kuriuo šmeižiama Lietuva. Tuo tarpu Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas tvirtina, kad leidinyje pateikiami tik faktai.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

20 puslapių brošiūroje dėstomi ne kartą jau girdėti „darbiečių“ argumentai, kad juodosios buhalterijos byla yra neregėto masto susidorojimas su partija. Perskaičius leidinį galima susidaryti įspūdį, kad gyvename visiškai atsilikusioje valstybėje.

Jame teigiama, kad susimokę galingieji per specialiąsias tarnybas daugiau kaip dešimtmetį persekioja opoziciją. Brošiūros, pavadintos „Politinės opozicijos naikinimas Lietuvoje“ autoriumi skelbiasi ne Darbo partija, o piliečių grupė „Prieš teisinį nihilizmą ir už žmonių teises bei demokratiją Lietuvoje“.

Kokia opozicija naikinama, jei Darbo partija – valdžioje?

Ar pasirodžius tokiam paskviliui ir vertindami tai, kad jūs esate Darbo partijos pirmininkė, turėtumėme jus Seime vadinti opozicijos lydere? - klausia A.Kubilius.

Penktadienį L.Graužinienei įteiktame A.Kubiliaus rašte – vien klausimai.

Jis prašo paaiškinti, kodėl leidinį pasirašė susirūpinusių piliečių grupė, o ne partija, klausia, kas tie piliečiai, ar ši priedanga rodo, kad Darbo partija gėdijasi tokio paskvilio kūrybos, ar bijo atsakomybės už šmeižtą?

„Kodėl paskvilį apie Viktorą Uspaskichą pavadinote „Politinės opozicijos sunaikinimas“, kai Darbo partija dabar yra viena iš valdžios koalicijos didžiųjų partijų, o V.Uspaskichas yra Politinės tarybos narys; ar toks pavadinimas reiškia jūsų opozicinę savijautą valdančiojoje koalicijoje su socialdemokratais; ar pasirodžius tokiam paskviliui ir vertindami tai, kad jūs esate Darbo partijos pirmininkė, turėtumėme jus Seime vadinti opozicijos lydere?“ – „darbiečių“ pirmininkės klausia A.Kubilius.

Jis taip pat teiraujasi, kodėl leidinys buvo iliustruotas nuotraukomis iš partijos organizuotų negausių mitingų, o po jais parašyta, kad tai keli tūkstančiai piliečių susirinko paremti Darbo partijos ir jos lyderių.

„Ar jums asmeniškai ne gėda būti atsakinga už tokią partiją, už tokią niekingą partinę propagandą ir tokį melagingą savo tėvynės niekinimą“, – L.Graužinienei klausimus beria A.Kubilius, kuris rašte pabrėžia iki šiol galvojęs, kad jis yra tikrasis nesunaikintos Seimo opozicijos lyderis.

V.Uspaskichas siūlo laikyti liežuvį už dantų

Nors V.Uspaskicho partijos išplatintoje brošiūroje daugiausia kalbama apie žmogaus teisių padėtį Lietuvoje, pranešime V.Uspaskichas leidžia suprasti homoseksualius asmenis laikantis iškrypėliais.

Darbo partija penktadienį išplatino pranešimą, kuriame V.Uspaskichas arogantiškai pasiūlė „atidžiau rinkti žodžius rašant tokius straipsnius“, nes leidinyje neva išvardinti tik neginčijami faktai ir nėra jokių Lietuvą juodinančių teiginių.

Tačiau tame pat pranešime pabrėžiama, kad buvo laukiama Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pabaigos, ir tik tuomet pradėta platinti leidinį.

„Nes tuomet Lietuva nuskambėtų negatyvioje šviesoje tarptautinėje arenoje, todėl kaip tik gerbiant Lietuvos tarptautinį prestižą tai nebuvo padaryta“, – cituojamas V.Uspaskichas.

Nors V.Uspaskicho partijos išplatintoje brošiūroje daugiausia kalbama apie žmogaus teisių padėtį Lietuvoje, pranešime V.Uspaskichas leidžia suprasti homoseksualus laikantis iškrypėliais.

Besipiktindamas Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio komentarais apie brošiūrą V.Uspaskichas sakė: „Siūlau E.Masiuliui prilaikyti liežuvį, komentuojant dokumentus, nesusipažinus su jais. Paprastai taip elgiasi tik iškrypę žmonės, kuriuos ir gina Liberalų sąjūdis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius